Coreea de Nord nu mai participă la calificările pentru Cupa Mondială de fotbal de teama Coronavirus

coreea_fotbal.jpg

Meci între Coreea de Nord și Coreea de Sud
Coreea de Nord și Coreea de Sud s-au întâlnit într-un meci la Phenian pe 15 octombrie 2019
Sursa imaginii: 
AP

Coreea de Nord a notificat autoritățile asiatice de fotbal că echipa sa intenționează să renunțe la calificările la Cupa Mondială găzduite de Coreea de Sud luna viitoare din cauza pandemiei de Coronavirus, a declarat luni federația de fotbal din Coreea de Sud, citată de msn.com.

Federația de fotbal din Coreea de Nord (PRKFA) a trimis vineri o scrisoare către Confederația Asiatică de Fotbal (AFC), anunțând că echipa sa nu va participa la runda a doua de calificări, a declarat purtătorul de cuvânt al Federației de Fotbal a Coreei de Sud (KFA), Lee Jae-chul, adăugând că AFC cere Coreei de Nord să-și reconsidere decizia.

Meciurile din Asia, în cea de-a doua rundă de calificare pentru Cupa Mondială din Qatar de anul viitor, au fost afectate de pandemia COVID-19, toate jocurile, cu excepția a trei, care urmează să fie disputate în martie, sunt amânate până în iunie.

AFC a anunțat pe 12 aprilie că, mai degrabă decât să aibă formatul tipic acasă și în deplasare, fiecare grup de cinci națiuni va juca într-o țară gazdă.

Coreea de Sud a fost numită gazdă pentru Grupa H, care include cele două Corei, precum și Turkmenistan, Liban și Sri Lanka.

Coreea de Nord și de Sud, încă în război din punct de vedere tehnic, deoarece conflictul lor din 1950-53 s-a încheiat într-un armistițiu, nu într-un tratat de pace, au jucat ultima oară într-un meci încheiat cu 0-0 pe un stadion practic gol din Phenian în octombrie 2019. A fost primul meci dintre echipele de pe solul nord-coreean în 30 de ani.

Decizia Coreei de Nord de a ignora calificările la Cupa Mondială a venit la aproape o lună după ce a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza îngrijorărilor legate de Coronavirus.