Naționala de rugby a României va juca la vară un meci test cu Scoţia

scotia rugby.jpg

Image source: 
planetrugby.com

Reprezentativa „stejarilor” va întâlni la București selecționata Scoţiei, în luna iulie, într-un meci test, a anunţat, marţi, site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby.

Va fi pentru prima oară în ultimii 15 ani când România dispută un meci test contra unei echipe din Turneul celor Şase Naţiuni. Ultima partidă a avut loc tot împotriva Scoţiei, în 2006. Cele două echipe s-au întâlnit şi la ediţiile Cupei Mondiale din 2007 şi 2011.

Confruntarea va avea loc la 10 iulie, la Bucureşti, stadionul pe care se va disputa, precum şi ora de începere a partidei urmând să fie stabilite în zilele următoare.

''Vom disputa, în iulie, o serie de partide extrem de importante pentru pregătirea tinerei generaţii pe care o avem la echipa naţională acum, meciuri cu adversari din Tier 1, care vin ca urmare a rezultatelor pozitive avute de România în acest an. Partida cu Scoţia este de departe cel mai important meci test din ultimii zece ani'', a declarat preşedintele FRR, Alin Petrache.

În prezent, Scoţia ocupă locul al 8-lea în clasamentul mondial, terminând ediţia din acest an a Turneului celor Şase Naţiuni pe locul 4, cu trei victorii, 11-6 cu Anglia, 27-23 cu Franţa, pe Stade de France, şi 52-10 cu Italia.

Selecționata României se află pe locul al 18-lea în ierarhia World Rugby şi este în plină campanie de calificare la Cupa Mondială din Franţa din 2023, aflându-se pe locul secund în clasamentul Rugby Europe Championship.

Aminti, România va mai disputa în vară, la 3 iulie, ultima partidă din turul ediţiei 2021 a Rugby Europe Championship, în cadrul căreia va întâlni învingătoarea dintre Belgia şi Olanda. De asemenea, la 17 iulie ''stejarii'' vor juca o a doua partidă test, cu o adversara care nu a fost încă stabilită.