Rugby: Saracens câștigă detașat marele derby al ligii a doua în Anglia

Saracens 48 Ealing 20

<p>Saracens au câștigat derby-ul ligii a doua a Angliei cu liderii cu competiție și rivalii londonezi de la Ealing cu 48 – 20. Foștii campioni ai Angliei și Europei au fost penalizați anul trecut cu retrogradarea pentru depășirea plafonului salarial.</p>

Arareori sau poate niciodată nu a avut loc până acum un asemenea meci în English Championship – liga a doua a Angliei – între o echipă care acum mai puțin de doi câștiga Cupa Campionilor Europeni și titlul de campioni ai Angliei – Saracens – și o alta care în primele șase runde ale acestui campionat a obținut șase victorii cu bonus ofensiv marcând în medie 56 de puncte pe meci.

Saracens au aliniat cea mai bună echipă cu putință, în XV-le de start figurând șase internaționali englezi, doi scoțieni, doi galezi și un sud-african plus un alt internațional scoțian pe banca de rezerve.

Ealing, cu un lot compus din jucători cu experiență care au evoluat nu de mult în prima ligă a Angliei, Franței și în liga celto-italo-sud-africană, au opus o dârză rezistență pe înaintare până la pauză, dar diferența de clasă și-a spus cuvântul în partea a doua a meciului când Saracens s-au dezlănțuit, cu înaintașii și liniile dinapoi combinând în viteză și marcând alte trei eseuri adăugate la cele două eseuri marcate în prima parte.

Internaționali ca frații Mako și Billy Vunipola, Jamie George, Maro Itoje, Owen Farrell (care a marcat 23 de puncte din lovituri de picior) sau Elliott Daly în evidentă revenire de formă după un slab Turneu al celor Șase Națiuni cu Anglia, au contribuit substanțial la această victorie netă, alături de internaționalii scoțieni Tim Swinson, Sean Maitland și Duncan Taylor, cei galezi Aled Davies și Nick Tompkins, alături de pilierul Vincent Koch, câștigător al Cupei Mondiale cu Africa de Sud în 2019, care a marcat două eseuri și a fost declarat omul meciului.

Artiști contra meseriași

Saracens, care au pierdut surprinzător meciul din prima rundă cu Cornish Pirates (19 – 27 în absența internaționalilor prinși în Turneul celor Șase Națiuni), au câștigat acum cinci meciuri consecutive cu bonus ofensiv și sunt pe locul al treilea în clasament cu 25 de puncte, după Ealing cu 30 și Doncaster (pe care i-au învins cu 50 – 15 în runda trecută) cu 26, dar cu un meci mai puțin disputat.

Owen Farrell
Owen Farrell a marcat 23 de puncte din lovituri de picior
Image source: 
Daniel NECHITA

În mod normal, Saracens, care mai au de jucat patru meciuri în sezonul regulat în grupa unică cu 11 echipe într-un singur tur, au toate șansele să se claseze pe unul dintre primele două locuri, ceea ce le-ar permite să joace în dubla manșă de calificare în Gallagher Premiership, foarte probabil tot cu rivalii lor din vestul Londrei, Ealing Trailfinders. Meciul de duminică s-a asemănat între o echipă de artiști și una de meseriași.

Așa cum era de așteptat, artiștii, pedepsiți să joace în liga a doua, au dovedit că nu și-au pierdut măiestria care i-a ajutat să câștige cinci titluri ale Angliei și trei ale Europei în ultimul deceniu.