Proiectul Super Liga Europei începe să se clatine – patru cluburi vor să se retragă. Fanii englezi protestează în stradă

După doar două zile de la anunțarea oficială a Super Ligii Europei de către Florentino Perez, președintele celor de la Real Madrid și creatorul competiției, patru dintre cele 12 cluburi fondatoare fac deja pași înapoi.

Proiectul Super League se prăbuşeşte la mai puţin de 48 de ore de la anunţul creării.

Conform „TV3 Catalunya”, preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, a asigurat că nu va ratifica aderarea clubului la Super Liga până când nu va avea acordul suporterilor-membri, socios, motivând: "Echipa lor, decizia lor".

Atletico Madrid este și ea gata să-şi reconsidere poziţia, potrivit altor surse din presa iberică.

De asemenea, potrivit „BBC”, Chelsea se retrage după ce sute de fani au protestat, marţi, decizie care ar fi urmată şi de Manchester City.

„Gazzetta dello Sport” anunță o întâlnire de urgență a celor 12 cluburi care au înființat Superliga, care a fost convocată marți noapte spre miercuri, după ora României.

Marți seara, fanii lui Chelsea au celebrat în stradă în Londra, scandând: "Am salvat fotbalul!".

Suporterii au blocat o stradă şi autocarul echipei, la sosirea la arena Stamford Bridge pentru meciul cu Brighton, în timp ce protestau faţă de aderarea clubului lor favorit la proiectul Super Ligii Europene, informează „mirror.co.uk”.

Fostul portar al londonezilor, Petr Cech, a încercat să dezamorseze situaţia, după ce fanii furioşi au împiedicat autobuzul echipei să intre pe stadion.

"Lăsaţi oamenii să rezolve acest lucru, dar nu aceasta este problema. Lasaţi oamenii să intre! Lăsaţi autocarul să intre! Daţi-le timp oamenilor”, a putut fi auzit Cech, care este consilier tehnic şi de performanţă la Chelsea, spunând într-un videoclip postat pe „Twitter”.

De asemeea, sute de fani s-au adunat la stadion, marţi după-amiază, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de propriul club care s-a înscris ca membru fondator al ligii separatiste. Numărul lor a crescut din ce în ce mai mult pe măsură ce timpul a trecut. Ei au blocat Fulham Road şi şi-au exprimat clar sentimentele cu scandări de genul „f*** Super League”.

Până la urmă, anunță cotidianul „The Sun”, poliţia a intervenit şi a reţinut mai multe persoane.


Image source: 
Facebook / Chelsea Unit