S-a aflat motivul pentru care arbitrul Șovre i-a cerut autograf lui Haaland. Semnătura norvegianului ajută bolnavii de autism

sovre haaland.jpg

Sursa imaginii: 
msn.com

Acest gest considerat controversat al lui Octavian Șovre, de a-l aștepta pe culoar pe starul Borussiei Dortmund și a-i cere o semnătură pe două cartonașe, are o explicație emoționantă: asistentul strânge suveniruri de la vedetele fotbalului pentru a le dona unui centru de terapie a adulților ce suferă de autism grav, dezvăluie „Gazeta Sporturilor”.

Imaginile cu asistentul român alergând după Haalad și rugându-l să-i semneze cele două cartonașe au făcut înconjurul Europei și au fost comentate în exces, iar tușierul orădean a fost acuzat că a încălcat legile nescrise ale conduitei unui arbitru.

„Gazeta Sporturilor” a încercat să afle de ce Șovre, un asistent cu o foarte mare experiență internațională, al 17-lea an consecutiv pe lista FIFA, a ales să se expună într-un asemenea mod pentru un autograf de la un fotbalist, care cu siguranță nu e nici măcar printre cei mai importanți 10-15 cu care s-a întâlnit în cariera lui de până acum.

a insistat Octavian Șovre pentru autograful lui Haaland? Motivul este emoționant.

În spatele gestului său stă o explicație realmente emoționantă. Șovre ajută de mai bine de 5 ani un centru unde copii și adulți cu forme grave de autism din județul Bihor unde aceștia fac terapie. Iar finanțarea asociației care se ocupă de acest centru, S.O.S. Autism Bihor, e realizată exclusiv din donații și strângeri de fonduri de pe urma scoaterii la licitație a unor obiecte de valoare, care sunt donate de diverse personalități: fotografii, picture sau opere de artă.

Octavian Șovre s-a implicat activ din 2015 în sprijinirea acestui centru și de atunci donează tot ceea ce a luat ca suveniruri de la meciurile la care a fost delegat în străinătate: tricouri ale unor jucători, fotografii și mai ales autografe luate pe cartonașe sau chiar pe fanionul cu care a oficiat.

Astfel s-a întâmplat și acum. Șovre și-a dorit să aibă semnăturile lui Haaland și Guardiola, însă imediat după meci a apucat să obțină autograf doar de la starul norvegian, nu și de la tehnicianul spaniol.

Cartonașele cu semnătura lui Haaland, vor ajunge în posesia centrului de autism și vor fi scoase la licitație în cadrul unei gale anuale, în care vor exista și alte donații. În trecut, printre cei care au oferit diverse obiecte s-au aflat și Gică Hagi, și Helmut Duckadam.

Ca răspuns, în ziua în care un val de critici s-a abătut asupra asistentului orădean, Asociația S.O.S. Autism Bihor a decis să-i trimită o adresă oficială lui Octavian Șovre în care să-l anunțe că l-a declarat membru de onoare:

„Acest mic gest al nostru e în semn de mulțumire, privind implicarea dumneavoastră în activitatea asociației noaste. Dorim să vă mulțumim pentru toate articolele sportive pe care le-ați donat în decursul anilor pentru a putea fi licitate la evenimentele caritabile organizate de către noi, cu strângerea de fonduri necesare pentru a putea continua activitățile și proiectele noastre”, este explicația dată de Simona Zlibuț - președinta Asociației S.O.S. Autism Bihor.