Raliul Dakar: liderul la clasa moto – Cornejo Florimo, a căzut și a abandonat competiția

dakar_cornejo.jpg

Image source: 
dakar2021

Motociclistul chilian José Ignacio Cornejo Florimo, de la Honda, a căzut la kilometrul 252 al etapei de miercuri şi a terminat pe locul  al 11-lea, anunţând că se retrage din marele raid din Arabia Saudită.

Runda dintre localităţile Neom şi Al Ula, a fost câștigată de americanul Ricky Brabec, tot de la Honda, iar românul Emanuel Gyenes a terminat pe locul al 32-lea. Noul lider la general este acum argentinianul Kevin Benavides, de la aceași echipă japoneză.

Brabec – campion en titre, a fost urmat de coechipierul spaniol Joan Barreda Bort şi de Benavides.

Pe locul al treilea, după cei doi, va urca britanicul Sam Sunderland, de la KTM.

Emanuel Gyenes, tot pe o KTM, a ajuns pe pozișia a 32-a. Motociclistul din Satu Mare este pe locul al 26-lea la general.

La clasa Malle Moto – fără asistenţă tehnică, Gyenes este încă al doilea, cu șanse minime să îl mai ajungă pe liderul lituanian Arunas Gelazninkas. De asemenea, Mani Gyenes este al doilea şi la clasa Marathon, la 4 ore și 12 minute de spaniolul Tosha Schareina.

Etapa a 11-a, penultima, se va desfășura joi, între Al Ula şi Yanbu, pe distanța de 557 km, cu 511 km cronometraţi, fiind cea mai lungă de până acum la Raliul Dakar.


Image source: 
dakar2021