Raliul Dakar: Mani Gyenes a câștigat etapa a 9-a la clasa Malle Moto

gyenes dakar 2021.jpg

Image source: 
facebook

Motociclistul român a avut o evoluție foarte bună în runda a 9-a și a urcat și în clasamentul general al marelui raid motorizat din Arabia Saudită.

Emanuel Gyenes a ajuns primul, marți, în întrecerea piloților care nu au asistență tehnică și este acum al doilea în ierarhia mare a acestei clase, după lituanianul Arunas Gelazninkas.

Motociclistul din Satu Mare, care concurează pe o KTM, este tot al doilea şi la clasa Marathon, întrecut de spaniolul Tosha Schareina.

Etapa a 9-a, desfăşurată în buclă, cu startul și finish-ul la Neom, a fost câștigată de argentinianul Kevin Benavides, de la Honda, urmat la 1 min 34 sec. de chilianul Jose Igancio Cornejo Florimo – de la aceași echipă japoneză, care şi-a întărit poziţia de lider al ierarhiei generale, după abandonul australianului Toby Price, de la KTM. Pe a treia poziție în etapă a sosit francezul Adrien van Beveren, de la Yamaha.

Price, care era al doilea clasat la general înaintea rundei, a căzut la kilometrul 155 marţi şi are traumatisme serioase la braţul şi umărul stâng. A fost evacuat cu elicopterul şi transportat apoi la spitalul din Tabuk. Și fratele lui Kevin Price – Luciano Benavides, de la echipa Husqvarna, a ajuns la același spital, căzând, de asemenea, la kilometrul 242 al etapei a 9-a.

Florimo Cornejo este lider în ierarhia generală a Raiului Dakar, cu un avans de doar 11 min și 24 sec. faţă de Kevin Benavides, al 3-lea fiind spaniolul Joan Barreda Bort, pe o Honda, la jumătate de oră de pilotul din Chile.

La general, Emanuel Gyenes s-a clasat marți pe locul al 26-lea și se află acum pe poziția a 25-a, cea mai bună de până acum în această ediție.

Etapa a 10-a a Raliului Dakar va avea loc miercuri, între Neom şi Al Ula, pe distanța de 583 de kilometri.


Mani Gyenes își repară singur motociceta între etapele Raliului Dakar
Image source: 
facebook