Anglia: Sărbătorirea golurilor poate duce la suspendarea competițiilor

crawley_town.jpg

Crawley Town
Jucătorii de Crawley Town au sărbătorit într-un mod nepermis
Image source: 
Sky News

Sărbătorirea de către fotbaliști de manieră obișnuită a golurilor marcate încalcă regulile de distanțare socială și ar putea duce la suspendarea de către autorități a competițiilor de fotbal în Anglia, relatează cotidianul The Times.

Imaginea jucătorilor de la Crawley Town din liga a patra, îmbrățișați la marcarea golurilor care au dus la cea mai mare surpriză din Cupa Angliei – victorie cu 3 – 0 împotriva lui Leeds United din Premier League a generat nemulțumire în cercurile guvernamentale de la Londra.

Cotidianul The Times a citat o sursă guvernamentală care spunea că deocamdată nu există planuri de a suspenda competițiile profesioniste de fotbal, dar astfel de încălcări ale recomandărilor făcute de Federația Engleză de Fotbal (FA) nu ajută atunci când guvernul cântărește decizia de a permite continuarea desfășurării meciurilor.

Fostul președinte al FA, David Bernstein este de părere că imaginile de la sfârșitul săptămânii au dat argumente acelora care doresc suspendarea competițiilor.

Imaginile jucătorilor care sărbătoresc și se îmbrățișează pe teren în aceste circumstanțe unice subminează mesajul distanțării sociale, ceea ce este extrem de periculos. Acest lucru se adaugă la motivele pentru care cred că fotbalul ar trebui suspendat. ” a declarat Bernstein la Times.

Doar pentru că ai un test negativ într-o zi nu înseamnă că nu vei avea Covid a doua zi și vei fi infecțios. Trebuie să fii vigilent și asta nu doar jucătorii, ci tot personalul, în afara clubului și pe terenul de antrenament.” spune chirurgul ortoped, profesorul James Calder, care este președintele independent al comitetului guvernamental care aprobă desfășurarea competițiilor sportive de elită.

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, a insistat că clubul va urma protocoalele, dar a apărat jucătorii care se îmbrățișează pe motiv că toți cei implicați au fost testați.

Nu știu ce se va întâmpla, dar un jucător înscrie un gol și are bucuria de a sărbători, nu știu dacă va gândi: ‘Nu pot să-mi îmbrățișez colegii de echipă timp de două sau trei secunde.' ” a spus Guardiola.

Rugby-ul afectat de Coronavirus

Măsuri restrictive au fost luate și de Premiership Rugby care organizează prima liga a campionatului Angliei, care a interzis îmbrățișările după marcarea unui eseu sau la sfârșitul meciului. Astfel de sărbătoriri sunt de fapt împrumutate din fotbal, el fiind practic inexistente în rugby înainte de introducerea profesionismului în 1995. 

Northampton Saints
Sărbătorirea eseurilor în rugby ca aceasta a Northampton Saints a fost interzisă
Image source: 
Getty Images

În actualul campionat după șase runde, cinci din cele 36 de meciuri au fost anulate datorită infectărilor cu Coronavirus. Echipa cu teste pozitive primește două puncte în clasament în timp ce adversara primește patru.

Între timp se așteaptă decizia autorităților din Franța cu privire la participarea echipelor franceze la competițiile europene de club, Cupa Campionilor și Challenge Cup din următoarele două săptămâni.

De asemenea, este posibilă amânarea Turneului celor Șase Națiuni, având în vedere că guvernul de la Paris a închis frontierele cu Marea Britanie după descoperirea acolo a variantei noi de Coronavirus, cu 70% mai infecțioasă decât precedenta variantă.