Raliul Dakar: Francezul Pierre Cherpin a fost operat şi este în comă după un accident grav

pierre cherpin dakar 2021.jpg

Image source: 
france24.fr

Motociclistul se află în comă indusă după un traumatism la cap şi a fost operat, în urma unei căzături în etapa a 7-a a marelui raid motorizat din Arabia Saudită, anunţă organizatorii.

Cherpin a căzut în prima parte a rundei, cu o distanţă de 737 km, fiind salvat de ceilalți piloţi şi transportat la un spital din Sakaka, unde a fost operat imediat pentru un traumatism cranian.

Pierre Cherpin are 58 de ani și este un pilot neprofesionist, care a concurează pentru a 4- oară la Dakar începând din 2009, la categoria „Original by Motul” – fără asistenţă tehnică.

Tot fără echipă de mecanici concurează și românul Mani Gyenes, care a reușit luni, în etapa a 8-a, cea mai bună clasare de până în prezent la această ediție – locul al 22-lea la general.

Runda a fost câștigată de chilianul Jose Ignacio Cornejo Florimo, de la Honda, între localităţile saudite Sakaka şi Neom, pe 375 km.

Acesta a fost urmat de australianul Toby Price de la KTM) şi de campionul en-titre – americanul Ricky Brabec , tot pe o Honda.

Lider la general rămâne Cornejo Florimo, cu un avans de doar 66 secunde faţă de Price.

Tot luni, un alt pilotul francez – Xavier de Soultrait, a fost nevoit să abandoneze, și tot din cauza unei căderi violente, dn cauza căreia a fost transportat la spitalul din Tabuk. Acesta este însă conștient și va face câteva radiografii pentru a decide dacă va putea continua cursa.

De Soultrait concura pe Husqvarna și se afla pe locul al 4-lea la general.

Revenind la Emanuel Gyenes, pilotul din Satu Mare care concurează pe o KTM a câştigat etapa de luni la clasa „Malle Moto” şi a fost al 2-lea la „Marathon”.

El ocupă poziţia a 30-a la general, la 05 ore și jumătate de lider. La „Malle Moto” – fără asistenţă tehnică, Mani Gyenes rămâne al treilea, iar la „Marathon” este al doilea.

Marţi, etapa a 9-a a Raliului Dakar va fi în buclă, cu startul și plecarea la Neom, pe distanţa de 579 km.