Naționala de fotbal a căzut pe locul 44 mondial, cel mai slab din ultimii 8 ani

nationala_2020.jpg

Image source: 
facebook

Selecționata României a coborât 10 locuri faţă de luna trecută şi se află pe poziţia a 44-a în clasamentul FIFA, publicat joi de forul fotbalistic mondial.

„Tricolorii”, care au înregistrat în această lună trei înfrângeri la rând: 1-2 cu Islanda în barajul pentru Euro 2020, 0-4 cu Norvegia şi 0-1 cu Austria, ambele în Liga Naţiunilor, sunt echipa cu cea mai mare coborâre față de ierarhia trecută, dar şi cu cea mai mare scădere de puncte: 28, în clasamentul FIFA.

Poziția a 44-a este cea mai slabă clasare a primei reprezentative în topul internațional, din octombrie 2012, când s-a aflau pe locul al 46-lea.

Top 5 Mondial este neschimbat faţă de luna trecută, Belgia fiind în continuare lideră, urmată de Franţa, Brazilia, Anglia şi Portugalia.

Naționala Norvegiei, pe care România o va întâlni în Liga Naţiunilor luna viitoare, pe „Arena Națională”, se află cu doar un loc mai sus faţă de „tricolori”, pe 43, după ce a urcat o poziţie.

Cealaltă adversară a României,Irlanda de Nord, a coborât trei trepte faţă de luna trecută, dar este în faţa României, pe 41.

Selecționata pregătită de Mirel Rădoi va juca luna viitoare şi un meci amical, cu Belarus, care ocupă locul al 90-lea.

FIFA va publica următorul clasament mondial la 26 noiembrie.

Să mai spunem că printre echipele care depășesc acum România în ierarhia internațională se numără Peru, Tunisia, Venezuela, Iran, Maroc sau Australia.