Rugby: Un jucător din Georgia împușcat de vicepreședintele federației

kharazishvili.jpg

Ramaz Kharazishvili
Jucătorul împușcat, Ramaz Kharazishvili, este fostul căpitan al naționalei de rugby în 7
Image source: 
Shutterstock

Vicepreședintele Federației de Rugby a Georgiei (FRG) a fost arestat pentru împușcarea în picior a unui jucător internațional. Incidentul are loc cu numai două luni înaintea participării Georgiei la Cupa Națiunilor alături de cele mai bune echipe din Europa și de Fiji.

Merab Beselia, a fost arestat de poliție pentru rănirea jucătorului Ramaz Kharazishvili, care a fost împușcat în picior, miercuri, la sediul federației din capitala Tbilisi.

Kharazishvili, în vârstă de 32 de ani, fostul căpitan al echipei naționale de rugvy în 7, a fost operat după ce a suferit o rană cu glonț la tibie iar medicii au confirmat că rănile sale nu pun viața în pericol.

Kharazishvili, care este președintele clubului cu Jankers din Kiketi este un critic acerb al FRG iar presa locală a susținut că incidentul este o urmare a disputei dintre cei doi.

Poliția georgiană a deschis o investigație privind achiziționarea ilegală, deținerea și transportul unei arme de foc și rănire.
'Kharazishvili a primit răni la picior. Viața lui nu este în pericol. Toți angajații federației cooperează cu poliția ”, a declarat pentru 1TV.ge Tornike Gogebashvili, președinte interimar al FRG.

Incidentul are loc cu mai puțin de două înaintea participării Georgiei la Cupa Națiunilor de Toamnă 2020, unde Lelos sunt în grupa A alături de Anglia, Irlanda și Țara Galilor.

Nu mai puțin de 32 de cluburi de rugby georgiene l-au acuzat recent pe președintele interimar al FRG demisionat în august, Giorgi Gorgaslidze, că a sabotat eforturile de a crea un grup de lucru pentru a face față efectelor pandemiei de Coronavirus asupra sportului.

De asemenea, cluburile au criticat FRG pentru modul în care a cheltuit finanțarea de la stat și pentru alegerile prelungite pentru un nou președinte al organizației, care nu a reușit să aleagă un șef din ianuarie 2020 din cauza unor dispute interne.