FCSB avansează în preliminariile Europa League, învingând-o la penalty-uri pe Backa Topola din Serbia

fcsb.jpg

Image source: 
facebook

Meciul din Serbia a avut un scor de tenis la finalul primelor 90 de minute: 6-6, FCSB aliniind o echipă formată din rezerve, dupa ce lotul a fost „decimat" de Covid-19 în ultimele zile.

În partida din Serbia, gazdele au avut 2-0 în mintul 14, dar din minutul 44 au rămas în 10, dupa eliminarea unui fundaș. În prima parte a prelungirilor, sârbii au mai primit un cartonaș roșu, dar tot au dus meciul la loviturile de departajare.

Pentru FCSB au marcat Florinel Coman în minutul 25, Dennis Man de 3 ori, în minutele 50, 63 din penalty și 105, Bojan Balaz - autogol în minutul 93 şi Adrian Petre în minutul 108.

La loviturle de la 11 metri, victoria bucureștenilor a adus-o portarul de 19 ani Răzvan Ducan, împrumutat de la FC Argeș, care pe parcursul meciului a comis câteva erori grave. Acesta a reușit să apere un șut al celor de la Backa Topola, în timp ce jucătorii lui FCSB au transformat toate loviturile.

Să mai spunem că pe banca reprezentantei Ligii 1 a stat secundul Mihai Pintilii, după ce antrenorul Toni Petrea a fost incectat și el cu coronavirus.

FCSB va juca în turul al treilea preliminar, acasă, la 24 septembrie, cu Slovan Liberec, care a trecut de formaţia lituaniană Riteriai cu 5-1.

Amintim, tururile preliminare din Europa League se joacă într-o singură manşă.

Tot joi seară, FC Botoșani a fost eliminată de FC Shkendija din Macedonia de Nord, în turul doi preliminar al competiției, scor 0-1.