S-a furat Cupa Africii pe Națiuni

cupa_africii_pe_natiuni.jpg

Image source: 
rfi.fr

Cupa a dispărut din sediul Federaţiei Egiptene de Fotbal, după ce fusese câștigată ultima oară în 2010 de naționala ''Faraonilor''.

Este vorba de chiar trofeul original al Cupei Africii pe Națiuni, și nu de o copie care rămâne în posesia uneia dintre echipele care o câștigă de-a lungul timpului, scrie presa egipteană.

Acesta urma să fie expus într-o expoziție temporară, în holul sediului federației.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Sportului şi Tineretului - Ashraf Sobhy, care a afirmat într-o intervenţie televizată, că o anchetă preliminară a relevat că doar trofeul din 2010 e de negăsit, iar copiile celor cucerite în 2006 și 2008 au rămas în vitrină – semn ca hoții au știut exact ceea ce fură și valoarea obiectelor.

Șefii federaţiei se arătă ''şocați'' să afle că mai multe trofee au dispărut:

''EFA anchetează dispariţia trofeelor pentru a determina dacă acele trofee au fost salvate după ce clădirea a fost incendiată şi jefuită în 2013 de fanii ultras sau dacă pur şi simplu s-au pierdut'', se arată într-un comunicat.

Deasemenea, Confederaţia Africană de Fotbal își declară indignarea:

''Uşile noastre sunt deschise, iar forul egiptean poate conta pe susţinerea noastră în căutarea acestor preţioase obiecte'', a transmis pe contul oficial de Twitter, federația continentală africană.