Financiar vorbind, Paris-Saint Germain este deja campioana Europei

Duminică se va juca finala actualei ediții a Ligii Campionilor la fotbal. Dar, financiar vorbind, competiția are deja un câștigător, iar acesta este PSG. Scrie cotidianul francez de afaceri "Les Echos".

Echipa franceză are de încasat 133 de milioane de euro, mai mult decât orice alt club angajat în competiție.

UEFA a distribuit peste 17 miliarde de euro de la lansarea Ligii Campionilor, fără a ține cont de ediția curentă. Și, pentru prima dată, jackpot-ul a depășit plafonul de două miliarde de euro în acest an.

Paris Saint-Germain se situează deja cu mult înaintea urmăritorilor săi, Bayern (111 milioane) și FC Barcelona (104 milioane).

Publicația mai notează că PSG, cotat drept al cincilea cel mai bogat club din lume, a avut de mult timp reputația de a fi marele perdant pe scena fotbalului european.

Dar accederea pentru prima dată în finala Ligii Campionilor ar putea să-i ducă pe patronii săi din Qatar într-o altă dimensiune.

După achiziția Autoritatea de Investiții a Qatar-ului, în 2011, clubul și-a propus să urce rapid printre cele mai bune echipe europene.

Drumul a fost însă plin de obstacole, și de-abia acum Doha vede în sfârșit lumina de la capătul tunelului.

Răbdarea pare să fi meritat. Cu o victorie în finala Ligii Campionilor, Paris Saint-Germain ar egala Chelsea, una dintre celelalte superputeri financiare ale planetei de fotbal.

Și clubul londonez a avut nevoie de nouă ani pentru a câștiga competiția, după preluarea sa de către omul de afaceri rus Roman Abramovici.

Ar fi o aniversare de neuitat pentru cei 50 de ani ai clubului parizian, conchide Les Echos