Simona Halep a câștigat turneul de la Praga

halep.jpg

Image source: 
site-ul WTA

Cea mai titrată jucătoare română de tenis din istorie și-a adjudecat prima competiție oficială de după restricțiile cauzate de pandemie, învingand-o în finală, cu 6-2, 7-5, pe belgianca Elise Mertens, numărul 23 WTA.

Meciul din capitala Cehiei a durat o oră și 35 de minute, iar Halep a trecut fără mari eforturi de adversara ei, deși nu a avut momente de joc sclipitoare, care să încânte telespectatorii. Competiția s-a desfășurat fara suporteri în tribune.  

La primul ei turneu după o pauză de 5 luni, cauzată de pandemie, Simona a trecut în semifinale de o altă româncă, de Irina Begu: 7-6, 6-3, iar Belgianca a învins-o în penultimul act pe cehoaica Kristyna Pliskova, cu 7-5, 7-6.

La confruntările directe, Halep are trei victorii și o înfrângere cu Mertens. Au jucat ultima dată anul acesta, la Australian Open, când românca s-a impus cu 6-4, 6-4. Belgianca a câștigat în 2019, în finala de la Doha, cu 3-6, 6-4, 6-3. În 2018, Simona obținuse două victorii pe zgură: 6-2, 6-1 la Roland Garros și un 6-0, 6-3 la Madrid.

La dublu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru au fost învinse în două seturi în finala turneului de la Praga.

Cehoaicele Lucie Hradecka şi Kristina Pliskova au câştigăt trufeul, în doar 68 de minute de joc, scor 6-2 6-2.

Olaru şi Niculescu rămân cu câte 9 trofee la dublu fiecare, iar împreuna nu au câştigat nicio competiție.

Turneul pe zguă de la Praga are premii totale de peste 200.000 de dolari.