O înotătoare bate recordul masculin de trecere a Canalului Mânecii

chloe_mccardel.jpg

Chloe McCardel
Chloe McCardel a depășit recordul bărbaților de traversări înot ale Canalului Mânecii, dar nu și pe cel feminin
Sursa imaginii: 
PA

O înotătoare a depășit recordul bărbaților în ceea ce privește numărul de traversări a Canalului și a fost apoi asigurată că temerile ei de a nu fi încălca regulile de carantină între Regatul Unit - Franța sunt nefondate.

Australiana Chloe McCardel a avut nevoie de 10 ore și 40 de minute pentru a finaliza cea de-a 35-a traversare a canalului, după ce a plecat din comitatul Kent din sud-estul Angliei sâmbătă seara.

Era îngrijorată că sosirea la Calais avea să i se ceară să se auto-izoleze. Dar ea a spus că paza de coastă din Marea Britanie și Franța i-au spus că nu va fi nevoie de așa ceva.

"Mi-ar plăcea să fac o mică petrecere în această seară în Anglia. Sunt extrem de norocoasă să fiu înconjurată de atâta dragoste și susținere, de la gazda mea engleză până la căpitanii și echipajul meu de barcă de sprijin și sunt încântată să sărbătoresc această realizare împreună cu ei ” a spus Chloe.

Tânăra de 35 de ani și-a pornit traversarea de 35 de kilometri de mile de pe plaja Abbot's Cliff, lângă Folkestone, la 20:00 sâmbătă, și a ajuns în Franța chiar înainte de ora 07:00 duminică dimineața.

Ea intenționa să petreacă doar câteva clipe pe țărmul francez înainte de a înota înapoi spre barca de sprijin pentru călătoria de întoarcere.

"Nu mergem nicăieri în apropierea oficialilor de frontieră sau a controlului pașaporturilor, așa că sper că din punct de vedere tehnic nu se va aplica chestiunea carantinei", a spus ea înainte de înot.

Carantina a fost introdusă de autoritățile britanice începând de sâmbătă dimineață pentru toate persoanele care vin din Franța, pe fondul sporirii numărului de infecții cu Coronavirus în această țară.


Chloe McCardel
Chloe McCardel a traversat Canalul Mânecii în 11 ore
Sursa imaginii: 
PA

Chloe este acum pe locul doi pe lista celor mai multe traversări ale Canalului, întrecând recordul masculin de 34 deținut de britanicul Kevin Murphy.

Depășirea recordului feminin va fi o sarcină mai grea, totuși - Alison Streeter, „Regina canalului englez”, a înotat distanța de 43 de ori.

În ultimele săptămâni, ea a finalizat trei traversări ale Canalului egalându-l pe înotătorul britanic, Murphy, cu 34 de traversări.

Chloe deține mai multe recorduri pentru înotul de anduranță, inclusiv cel mai lung înot înotului neasistat din ocean în 2014, când a acoperit 124,4 km în 41,5 ore în apele din jurul Insulelor Bahamas.

În 2017, a devenit prima persoană care a încercat o traversare non-stop de patru ori a Canalului Mânecii, dar nu a reușit să finalizeze călătoria de 140 km.

Proiectul a fost realizat în sfârșit de Sarah Thomas, din Statele Unite, anul trecut - la un an după ce a fost tratată pentru cancer la sân.