Rugby Șase Națiuni: Franța - Irlanda "pe 31 octombrie" - Laporte

stade_de_france.jpg

Stade de France
Meciul Franța - Irlanda din Turneul celor Șase Națiuni ar urma să se joace la Paris pe Stase de France pe 31 octombrie
Image source: 
https://www.sixnationsrugby.com/

Președintele Federației Franceze de Rugby (FFR), Bernard Laporte, a confirmat că meciul amânat din Turneul celor Șase Națiuni la rugby dintre Franța și Irlanda a fost reprogramat pentru 31 octombrie pe Stade de France la Paris.

Această dată, care vine chiar înainte de fereastra testelor internaționale din noiembrie, a fost anticipată cu mult timp în urmă ca cea mai probabilă soluție pentru reluarea turneului întreupt în martie din cauza pandemiei de Coronavirus. 

World Rugby va decide cu privire la o fereastră internațională revizuită pentru sfârșitul anului pe 30 iulie, dar semnificativ - în afară de a fi președintele FFR - Laporte a fost ales recent fără contracandidat ca vicepreședinte al federației mondiale în alegerile în care englezul Bill Beaumont a fost reales în funcția de președinte în fața argentinianului Agustin Pichot.

Comentariile lui Laporte ar putea contribui la amânărea jocului din cele Șase Națiuni între Irlanda și Italia, care a fost anulat în martie, fiind reprogramat pentru 24 octombrie pe stadionul Aviva de la Dublin.

Celelalte meciuri ale celor Șase Națiuni care au fost victime ale pandemiei Covid-19, Țara Galilor-Scoției și Italia-Anglia, vor fi probabil reprogramate în ultimele două weekenduri ale lunii octombrie.

Un turneu format din opt națiuni care implică țările din cele Șase Națiuni și alte două, cel mai probabil Fiji și Georgia, împărțite în două grupe de patru, este luat în calcul pentru restul unei ferestre de testare extinse.

După patru runde pe primul loc în calsament se află Anglia și Franța cu câte 13 puncte, englezii având o diferență mai bună între punctele marcate și cele primite. 

Organizatorii Turneului celor Șase Națiuni au refuzat să confirme sau să infirme anunțul făcut de Laporte.