Balonul de Aur nu va fi decernat în acest an

balonul_de_aur_suspendat.jpg

Image source: 
france football

„Având în vedere circumstanțele excepționale, pentru prima dată din 1956, Balonul de Aur nu va fi acordat”, anunță prestigioasa publicație "France Football".

Cea mai râvnită distincie individuală din fotbalul mondial nu va avea un câștigător, în premieră în ultimii 64 de ani.

Motivele sunt multiple. În primul rând, sezonul în curs s-a desfășurat în condiții cu totul speciale, din zauza coronavirusului.

Toate ligile importante, din Europa, Asia sau cele două continente americane, afectate de pandemie, au fost suspendate încă de la jumătatea lunii martie.

Deasemenea, nici până în acest moment, Champions League și Europa League nu au fost deblocate, campionate mari, precum Ligue 1 din Franța sau Belgian Pro League, și-au "înghețat" clasamentele.

Iată și principalele motive invocate de "France Football":

"Un astfel de an unic nu poate fi, și nici nu trebuie tratat ca unul obișnuit. Atunci când avem îndoieli, cel mai bine este să ne abținem. Balonul de Aur reprezintă valori, ca solidaritatea și responsabilitatea, mai importante decât a performa în sport. Corectitudinea, care prevalează pentru acest premiu onorific, nu a putut fi păstrată acum, mai ales la nivelul statisticii".

Amintim, în ultimul deceniu, Balonul de Aur a fost împărțit între doar trei fotbaliști.

Lionel Messi l-a cucerit de 6 ori - record absolut, Cristiano Ronaldo îl urmează cu 6 trofee, iar în 2018 titlul i-a fost acordat croatului Luka Modric.