Ronaldinho cere ajutorul FIFA, după 5 luni de arest la domiciliu în Paraguay

Fostul star al fotbalului brazilian se află de la sfârșitul lui martie reținut într-un hotel din Asuncion, fără ca procesul lui să fi început, după ce a intrat în Paraguay cu un pașaport fals.

Atacantul care a strălucit la Paris Saint-Germain, FC Barcelona sau AC Milan, a fost arestat împreună cu fratele său – care îi este și impresar, și cu care a venit pentru o campanie umanitară.

Ronaldinho ar fi avut însă pașaportul brazilian reținut, fiindcă nu și-a plătit mai multe impozite și amenzi în țara natală.

Au fost eliberați din arestul poliției contra unei cauțiuni de 1,6 milioane de dolari, însă judecătorii nu le permit să părăsească țara.

În Paraguay, uzul de acte false se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare, iar în acest caz au mai fost arestate încă 18 persoane.

În vârstă de 40 de ani, Ronaldo de Assis Moreira - alias Ronaldinho, a fost campion mondial cu Brazilia în 2002, a câștigat “Balonul de Aur” în 2005 și s-a retras din fotbal în 2015.

El a transmis acum un mesaj public către conducătorii FIFA, pe care îi roagă să intervină pe lângă autoritățile din Paraguay, pentru ca procesul său să nu mai fie tergiversat, scrie presa sud-americană.