Rugby Coronavirus: Turneul celor Șase Națiuni desfășurat tur - retur?

capitani_6n.jpg

Căpitanii echipelor din Turneul celor Șase Națiuni
Turneul celor Șase Națiuni a fost întrerupt în martie anul acest din cauza pandemiei Coronavirus
Image source: 
AFP/Getty

Turneul celor Șase Națiuni ar putea fi jucate ca un turneu ttur retur în sezonul viitor, dacă pandemia Coronavirusul împiedică desfășurarea meciurilor internaționale de toamnă. Ideea a fost avansată de Federația Engleză de Rugby (RFU). 

Directorul executiv al RFU, Bill Sweeney, rămâne optimist, spunând că e încă posibilă desfășurarea meciurilor Angliei cu Noua Zeelandă, Tonga, Australia și Argentina programate în noiembrie, dar el a adăugă că mai multe planuri de urgență sunt în dezbatere, inclusiv o extindere a Turneului celor Șase națiuni pentru a umple vidul. 

"Preferința atât din partea Emisferei nordice, cât și din partea celei sudice este ca programul inițial să meargă înainte", a spus Sweeney. "Dar, bineînțeles, acest lucru este influențat mult de restricțiile de călătorie internaționale, astfel încât atât (nordul, cât și sudul) concep planuri de rezervă." a declarat el publicației online The42.

"Există două sau trei opțiuni diferite pe care le-am putea adopta în emisfera nordică în jurul ferestrei competiționale de toamnă."

"Una dintre ele este că un Turneu Șase Națiuni în toamna aceasta care s-ar combina cu meciurile de anul viitor și pentru prima dată ar fi meciuri acasă și în deplasare. Este posibil. Fiecare (plan) are argumente pro și contra, iar acestea sunt evaluate." a mai spus Sweeney.

Există deja în vigoare planuri pentru desfășurarea celor patru partide amânate din Turneul celor Șase Națiuni 2020, suspendate pe fondul pandemiei, care ar trebui jucate la sfârșitul acestui an.

Meciurile amânate sunt: Irlanda - Italia (runda a patra) și cele trei meciuri din runda a cincea (ultima), Italia - Anglia, Franța - Irlanda și Țara Galilor - Scoția.

Sweeney a spus că este prea curând să se spună cu siguranță dacă rugby-ul internațional va reveni în spatele ușilor închise, RFU analizând mai multe variante, inclusiv dacă stadionul Twickenham din Londra ar putea găzdui jocuri cu distanțare socială.

Turneul celor Șase Națiuni este competiția sportivă pe etape cu cea mai mare medie de spectatori pe meci: 72000 în 2015.