Rugby Coronavirus: Jocul este suspendat, oile pasc iarba de pe teren

oi_brecon.jpg

Oi pe terenul lui Brecon RFC
Antrenorul Andy Powell și căpitanul Ewan Williams folosesc oile la tunsul ierbii pe terenul lui Brecon RFC
Image source: 
https://www.walesonline.co.uk/

O turmă de oi a fost mutată pe un teren de rugby galez în timpul carantinei, în timp ce campionatul este suspendat din cauza pandemiei Coronavirus. 

Brecon Rugby Club și-a închiriat terenul președintelui clubului Paul Amphlett, care este și proprietar de oi, pentru a face bani în timp ce oile sale ajută la tăierea ierbii. "Ele fac o treabă bună”, a declarat antrenorul lui Brecon, fostul internațional al Țării Galilor, Andy Powell.

Paramedic pensionat, Amphlett, 57 de ani, a revenit acum la vechiul său loc de muncă pentru a ajuta la combaterea Coronavirusului în prima linie a Seviciului Național de Sănătate (NHS).

Turma de 73 de oi s-a mutat de pe locul lor obișnuit de păscut - dealurile Brecon - pe Parc de Pugh, astfel încât voluntarii să poată avea grijă de animale în timp ce proprietarul lor se deplasează cu serviciul de ambulanță galez.

"Sunt băgate pe teren ca să nu se rătăcească în oraș", spune Amphlett. "Dar trebuie să fie îngrijite, deoarece, dacă se rostogolesc pe spate, adeseori nu se mai pot întoarce.

Amphlett s-a retras ca paramedic cu normă întreagă în urmă cu patru ani după 30 de ani - dar a revenit pentru că nu a vrut să lase "experiența mea de paramedic să se irosească în aceste vremuri dificile”.

Oi sponsorizate

"Clubul trebuia să găsească o modalitate de a face și de a economisi bani în timpul carantinei", a adăugat el.

Andy Powell
Antrenorul lui Brecon RFC, Andy Powell, a jucat de 23 de ori sub culorile Țării Galilor
Image source: 
AFP

"Am spus că voi plăti chiria dacă lasă oile să pască pe teren. Acest lucru ne-a permis, în schimb, să-l ținem pe îngrijitorul terenului în vârstă de 73 de ani în siguranță, și, de asemenea, ne-a economisit bani cu îngrășământele."

Brecon RFC, care joacă în Divizia 1 Est a rugby-ului galez și sunt actualii campioni WRU Plate, sunt antrenați de fostul internațional Powell, după ce fostul jucător al lui Cardiff Blues a revenit în clubul său de origine.

"Oile fac o treabă bună, iarba este frumoasă, verde și sănătoasă”, a spus Powell. "Abia așteptăm să revenim pe teren și să jucăm."

Amphlett, care este președintele lui Brecon de trei ani, a strâns, de asemenea, peste 3.000 de lire sterline pentru organizațiile de caritate din NHS, lansând un apel pentru ca oamenii să numească turma cu un cost minim de 30 de lire sterline de sponsorizare pe oaie.