Se poate alerga cu adevărat într-un maraton virtual? Da

maraton.jpg

Image source: 
Facebook / 名古屋ウィメンズマラソン( Nagoya Women's Marathon )

Maratonul internaţional de la Nagoya, confruntat cu pandemia de coronavirus şi care trebuia să aibă loc pe data de 8 martie, oferă participanţilor săi posibilitatea de a-l disputa virtual, alergând însă cu adevărat, informează cotidianul L'Equipe.

Unul câte unul sporturile profesioniste, confruntate cu izolarea, trec în lumea virtuală cu Grand Prix-uri pe consolă, clasice cicliste de acasă, astfel că organizatorii maratonului de la Nagoya au decis să ofere tuturor concurenților înscriși  o soluţie de consolare.

Cei 20.000 de competitori care ar fi urmat să concureze pe 8 martie pe străzile din Nagoya, înainte de anularea probei, vor primi de la organizatori două aplicaţii pentru a le permite participanţilor să realizeze singuri maratonul, dar ghidaţi de smartphone-urile lor.

În loc să urmeze parcursul trasat pe străzile din oraşul din centrul arhipelagului nipon, participanţii pot alerga unde doresc, păstrând distanţa socială impusă de pandemia de coronavirus, iar aplicaţia este responsabilă cu măsurarea şi verificarea performanţei lor.

Organizatorii oferă două aplicaţii: una pentru cei care vor să termine o singură dată maratonul, iar alta pentru cei care vor să-şi etaleze capacitatea de efort pe mai multe zile.

Alergătorii au termen până pe 31 mai să termine maratonul, "respectând regulile sanitare şi distanţarea socială".

"Este pentru prima oară când probele de maraton sunt anulate, deci este pentru prima oară când am creat aplicaţii pentru a înlocui cursele reale", a explicat un organizator.