Coronavirus: Un jucător de rugby devine șofer de ambulanță

mbanda.jpg

Maxime Mbanda
Internaționalul italian Maxime Mbanda lucrează acum ca șofer de ambulanță la Parma
Image source: 
Instagram Maxime Mbanda

Dornic să ajute miile de victime ale Coronavirus din Italia,  jucătorul de rugby internațional Maxime Mbanda s-a transformat în șofer de ambulanță în regiunea sa Parma, una dintre cele mai afectate de epidemie. El a povestit presei experiența sa

Pentru Mbanda, linia a treia a Azzurilor (26 de ani, 20 de selecții), transformarea a fost naturală. În timp ce se pregătea să pregătea să joace împotriva Angliei la finalul Turneului celor șase națiuni, jucătorul lui Zebre nu a dorit să rămână pasiv în fața tragediei.

"M-am întrebat cum aș putea ajuta comunitatea mea prin implicarea într-un proiect", a spus el la RMC (Radio Monte Carlo).

"Am căutat pe internet și am descoperit că pot ajuta Crucea Galbenă. Având în vedere că toată lumea trebuie să rămână blocată, am încercat doar să fac tot posibilul." a spus el. 

Transportând bolnavul în condiții grave, în schimburi de 13 ore, Mbanda poate depune mărturie despre tragedia care afectează țara sa.

"Exista o stare de urgență timp de nouă zile" își amintește Mbanda. "Situația este deosebit de critică în Italia. Majoritatea spitalelor au fost transformate în săli de așteptare pentru pacienții cu Coronavirus. Există trei spitale, inclusiv unul din centru și altul mai mult de o jumătate de oră distanță.Trebuie să transferăm pacienții de la un spital care este plin la altul, unde mai sunt locuri. Este aproape imposibil să aibă un pat liber. De îndată ce există unul disponibil, există o coadă și o mulțime de în așteptare să îl ocupe. În fiecare spital sunt probleme diferite.", povestește rugby-istul șofer de ambulanță.

Competiții amânate

În timp ce serviciile medicale sunt copleșite, Mbanda vrea să "facă munca medicilor și asistentelor cât mai ușoară”.

Maxime Mbanda
Maxime Mbanda (cu balonul) a evoluat de 20 de ori sub tricoul echipei Italiei
Image source: 
GIUSEPPE FAMA

"Trebuie să urmăm instrucțiunile guvernului", continuă el. "Ne spun cum să supraviețuim și să știm ce să facem. Trebuie să rămânem acasă, deoarece medicii lucrează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. acasă pentru că atunci când ieși, există riscul de a-i contamina pe ceilalți. Și, prin urmare, de blocarea spitalelor. "

Ca atare, Mbanda are un mesaj pentru a transmite tinerilor: "Coronavirus nu afectează doar persoanele în vârstă. Nu vă mai plângeți pe rețelele sociale. Încercați să vă documentați sau să ajutați această cauză pentru că sunt sigur că unii o pot face ”.

"Este imposibil să spun că nu îmi este frică. Pentru că mi-e frică. Dar știu că salvez oamenii și asta este cel mai important.", încheie Mbanda. 

Nu doar meciurile care au rămas de disputat din Turneul celor Șase Națiuni au fost amânate, dar și toate meciurile din marile ligi europene, între care și Guinness Pro 14, Liga celto-italo-sud africană unde joacă Zebre, echipa lui Mbanda.

Au fost amânate și meciurile din fazele eliminatorii ale cuperlor europene intercluburi - Cupa Campionilor și Challenge Cup, precum și cele din ultima rundă a Rugby Europe Championship, unde România trebuia să joace împotriva Belgiei.