Rugby, Șase Națiuni: Franța, singura echipă neînvinsă după trei runde

ntamack.jpg

Romain Ntamack
Romain Ntamack marchează al treilea eseu al francezilor în meciul cu Țara Galilor
Image source: 
Icon Sport

Franța conduce în clasamentul Turneului celor Șase Națiuni la rugby cu trei victorii din trei partide disputate. Francezii sunt acum favoriți la câștigarea turneului și au o șansă bună de a triumfa cu un Mare Șlem - cinci victorii în cinci meciuri. 

Tânăra echipă a Franței s-a impus cu 27 - 23 la Cardiff în fața Țării Galilor - câștigătoarea Marelui Șlem în ediția de anul trecut - iar în ultimele două runde întâlnește Scoția la Edinburgh și Irlanda la Paris, două meciuri în care pleacă cu prima șansă. 

Aceasta ar constitui prima victorie a XV-lui Cocoșului Galic în Turneul celor Șase Națiuni din 2010 când au obținut și Marele Șlem.

Irlanda, care a început turneul cu două victorii în fața Scoției și Țării Galilor, a pierdut șansa de a concura pentru Marele Șlem, fiind învinsă de Anglia la Londra pe Twickenham cu 24 - 12. 

A fost un meci decis în prima jumătate, când englezii au luat un avans ce s-a  dovedit de nerecuperat, 17 - 0, printr-o apărare agresivă și un joc cu piciorul foarte eficace care a dus la două eseuri în care rebondul balonului le-a fost favorabil. 

Anglia 24 Irlanda 12
Fundașul Elliot Daly marchează cel de-al doilea eseu al englezilor în meciul cu Irlanda

Irlandezii au echilibrat jocul după pauză dar nu au reușit decât să reducă din scor, pe fondul excelentei apărări a gazdelor. În sfârșit, în cel de-al treilea meci al rundei Scoția a învins Italia cu 17 - 0 la Roma, a 23-a înfrângere consecutivă a italienilor în Turneul ceor Șase Națiuni care îi condamnă practic, din nou, la ultimul loc în clasament. 

După trei runde Franța are 13 puncte, fiind urmată de Anglia și Irlanda cu câte 9, Țara Galilor 6, Scoția 5 și Italia 0.

Runda a patra se desfășoară după următorul program:

Iranda - Italia, sâmbătă 7 martie, 16:15 (ora României), Aviva Stadium, Dublin

Anglia - Țara Galilor, sâmbătă 7 martie, 18;45, Twickenham Stadium, Londra

Scoția - Franța, duminică 8 martie, 17:00, BT Murrayfield Stadium, Edinburgh.