Rugby Cupa Mondială: Noua Zeelandă - Anglia și Țara Galilor - Africa de Sud în semifinale

spectatori_japonezi.jpg

Spectatori japonezi
Spectatorii japonezi au avut parte de meciuri spectaculoase
Image source: 
https://www.rugbyworldcup.com

Semifinalele Cupei Mondiale la rugby se vor disputa între Noua Zeelandă și Anglia - sâmbătă 26 octombrie - și Țara Galilor și Africa de Sud - duminică 27 octombrie. Cele patru echipe ocupă primele patru locuri în ierarhia mondială.

În final, calculul hârtiei și-a spus cuvântul în sferturile de finală și semifinalele vor fi o ciocnire între echipele cele mai în formă ale momentului. 

Dacă Noua Zeelandă și Anglia au trecut cu relativă ușurință de oponenții lor (46 - 14 cu Irlanda și 40 - 16 cu Australia respectiv), Africa de Sud (26 - 3 cu Japonia) și mai ales Țara Galilor (20 - 19 cu Franța) au muncit din greu pentru victorii. 

Galezii au profitat de eliminarea lui Sebastien Vahaamahina în minutul 48 al meciului la scorul de 19 - 10 pentru Franța, o nouă probă a tendințelor sinucigașe din punctul de vedere al indisciplinei ale echipei Franței.

Africa de Sud, care conducea doar cu 5 - 3 la pauză împotriva Japoniei, a fost nevoită să facă apel în partea a doua la forța brută a pachetului său de înaintași care a reușit să neutralizeze jocul în viteză al gazdelor. 

Campionii mondiali, All Blacks, pornesc favoriți în meciul cu Anglia, dar antrenorul englezilor, Eddie Jones, care a dovedit o mare inventivitate tactică la această Cupă Mondială, pregătește în mod cert o nouă supriză pentru această semifinală. 

Meciul Țara Galilor - Africa de Sud, între câștigătoarea Marelui Șlem în Turneul celor Șase Națiuni și câștigătoarea Rugby Championship, este un meci deschis oricărui rezultat în care galezii vor trebui să contracareze forța acestui extraordinar pachet de înaintași Springboks. 

Prima semifinală, Noua Zeelandă - Anglia se joacă sâmbătă 26 octombrie la 11:00 (ora României), iar meciul Țara Galilor - Africa de Sud se joacă duminică 27 octombrie tot la 11:00.