Rugby Cupa Mondială: Țara Galilor în semifinală, 20 - 19 cu Franța

vaha.jpg

Sebastien Vahaamahina
Sebastien Vahaamahina este eliminat din joc de arbitrul Jaco Peiper
Image source: 
https://www.rugbyworldcup.com

Țara Galilor s-a calificat în semifinala Cupei Mondiale la rugby după victoria în sferturi împotriva  Franței cu 20 - 19, care a jucat ultima jumătate de oră a meciului în 14. Galezii vor juca cu Africa de Sud care a învins Japonia cu 26 - 3.

Momentul critic a intervenit în minutul 49 când arbitrul sud-african Jaco Peiper i-a arătat cartonașul roșu lui Sebastien Vahaamahina care l-a lovit cu cotul în față pe Sam Wainwright la un maul. 

Scorul în acel moment era 19 - 10 pentru francezi care jucaseră până atunci cu mult panaș și marcaseră trei eseuri în prima jumătate a meciului. 

Galezii au remontat încetul cu încetul și au preluat conducerea prin eseul marcat de Ross Moriarty în minutul 74 și transformat de Dan Biggar.

Țara Galilor își ia astfel revanșa în mod aproape identic față de semifinala Cupei Mondiale din 2011, când Franța a învins cu 9 - 8 după ce galezii l-au pierdut pe Sam Warburton, eliminat din joc pentru un placaj suliță.

Galezii vor juca duminica viitoare în semi-finală împotriva Africii de Sud care au învins Japonia cu 26 - 3.

În cealaltă finală vor juca sâmbătă 26 octombrie Anglia (40 - 16 cu Australia) și Noua Zeelandă (46 - 14 cu Irlanda), învingătoare în primele două sferturi de finală.