Rugby Cupa Mondială: Japonia învinge Scoția și se califică în sferturi

japonia_victorie.jpg

Japonia 28 Scoția 21
Japonia se califică pentru prima oară în sferturile de finală ale unei Cupe Mondiale
Image source: 
https://www.rugbyworldcup.com

Japonia s-a calificat în premieră pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale al rugby (RWC 2019) după victoria împotriva Scoției. Meciul a fost în cumpănă riscând să fie anulat din cauza super-taifunului Hagibis.

Pe stadionul național din Yokohama gazdele au oferit o lecție de rugby scoțienilor, cu o mânuire exemplară a balonului, o viteză de execuție remarcabilă și o dăruire fără egal..

Scoțienii au deschis scorul prin mijlocașul la deschidere Finn Russell, eseu transformat de mijlocașul la grămadă Greg Laidlaw. 

Au trecut apoi 40 de minute în care scoțienii n-au mai ajuns în 22-ul japonez, iar Florile de Cireș au marcat patru eseuri prin aripile Kotaro Matsushima și Kenki Fukuoka (două) și pilierul Keita Inagaki, aducând scorul la 28 - 7 pentru Japonia.

La acest scor scor scoțienii aveau nevoie să marcheze cel puțin trei eseuri și să câștige la cel puțin opt puncte diferență pentru a se califica.

Și dintr-o dată însă scoțienii s-au trezit, au revenit în atac și au marcat două eseuri prin pilierul dreapta WP Nel și de înlocuitorul său Zander Fagerson.

Era minutul 55 și cu toate eforturile lor, scoțienii nu au mai putut marca, izbindu-se de zidul defensiv al japonezilor. Scor final Japonia 28 Scoția 21.

Japonia - Africa de Sud în sferturi

Japonezii se clasează pe primul loc în grupa A și se califică pentru prima oară în istoria lor în sferturile de finală ale unei Cupe Mondiale. Clasată pe locul 2 în grupă, cealaltă echipă calificată este Irlanda.

Kotaro Matsushima
Kotaro Matsushima a marcat unu dintre cele patru eseuri ale japonezilor împotriva Scoției
Image source: 
AFP

În celelalte meciuri ale zilei de duminică Tonga a învins Statele Unite cu 31 - 19 în grupa C, iar Țara Galilor a învins Uruguay cu 35 - 13 în grupa D.

Sferturile de finală se vor defășura după următorul program:

Anglia - Australia, 19 octombrie 10:15 (ora României)

Noua Zeelandă - Irlanda,19 octombrie 13:15

Țara Galilor - Franța, 20 octombrie 2019, 10:15

Japonia - Africa de Sud, 20 octombrie 2019, 13:15

Clasate pe locul 3 în grupele lor Scoția, Italia, Argentina și Fiji s-au calificat de drept pentru Cupa Mondială din 2023 care va avea loc în Franța.