Rugby Cupa Mondială: Țara Galilor 29 Australia 25, victoria tenacității

tara_galilor_australia.jpg

Țara Galilor  29 Australia 25
Gareth Davies a marcat unul dintre cele două eseuri galeze pe intercepție
Image source: 
https://www.rugbyworldcup.com

Țara Galilor a învins Australia cu 29 - 25 după un meci palpitant în grupa D a Cupei Mondiale la rugby (RWC 2019) și a făcut pas uriaș spre câștigarea grupei. În celălalt meci al grupei Georgia a învins Uruguay cu 33 - 7.

Disputat la Tokio în condițiile unei umidități extreme, derby-ul grupei D a îndeălinit toate așteptările: angajament fizic total, eseuri spectaculoase și o evoluție spectaculoasă a scorului. 

Galezii au început mai bine și au dominat aproape total prima jumătate a meciului în care au marcat două eseuri, prin centrul Hadleigh Parkes și mijlocașul la grămadă Gareth Davies după o intercepție și o cursă de 50 de metri până în butul australian. 

Wallabies au reușit un singur eseu prin aripa Adam Ashley Cooper și în general au comis numeroase erori de mânuire a balonului. 

Scorul la pauză, 23 - 8 pentru Țara Galilor, părea insurmontabil, având în vedere că în istoria Cupei Mondiale, o singură echipă - România în meciul cu Canada din 2015 - a fost capabilă să revină de la acest scor și să câștige. 

Și când mijlocașul la deschidere al galezilor, Rhys Patchell a reușit um drop-goal la patru minute după reluare, se părea că la corul de 26 - 8 conturile erau încheiate. 

Dar Australia, condusă remarcabil de căpitanul și flankerul Michael Hooper, s-a trezit dintr-o dată și după două eseuri marcate de fundașul Dane Haylett-Petty și Hooper însuși s-a apropiat în minutul 68 la un singur punct, 25 - 26. 

Experiența superioară a galezilor și sângele rece în apărarea condusă de căpitanul Alun Wyn Jones, care a dat 23 de placaje, au decis scorul final, după o nouă penalitate a lui Rhys Patchell: Țara Galilor 29 Australia 25.

Georgia învinge Uruguay

Acum galezii, care mai au de jucat două meciuri cu Fiji, au toate șansele să ocupe primul loc în grupa D, care dă dreptul la un sfert de finală cu a doua clasată în grupa C, unde se luptă pentru cele două locuri calificative Anglia, Franța și Argentina.

Georgia 33 Uruguay 7
Georgia a obținut prima victorie cu bonus ofensiv la Cupa Mondială

În celălalt meci al grupei, Georgia a învins Uruguay cu 33 - 7, marcând cinci eseuri, față de doar unul al sud-americanilor. 

Lelos și-au folosit din plin superioritatea pe înaintare unde experiența numeroșilor jucători care evolează în primele două ligi franceze a fost decisivă.

Este meciul câștigat la cea mai mare diferență de Lelos la o Cupă Mondială și primul în care ei obțin un punct de bonus ofensiv.

Acum meciul de marți dintre Georgia și Fiji va fi decisiv pentru ocuparea locului 3 în grupă care dă dreptul la calificarea automată pentru ediția viitoare a Cupei Mondiale care va avea loc în 2023 în Franța.