Rugby Cupa Mondială: Japonia 19 Irlanda 12 - victorie senzațională!

japonia_irlanda.jpg

Japonia 19 Irlanda 12
Japonia a dominat posesia balonului și teritoriul pe timpul întregii partide
Image source: 
https://www.rugbyworldcup.com

Japonia a învins Irlanda cu 19 - 12 în grupa A a Cupei Mondiale la rugby (RWC 2019) repetând perfomanța de acum patru ani când au învins Africa de Sud. În grupa C Argentina a învins Tonga cu 28 - 12, iar în grupa B Africa de Sud a trecut de Namibia cu 57 - 3..

"Miracolul de la Brighton" de la Cupa Mondială din 2015 când Japonia a învins Africa de Sud cu 34 - 32 s-a repetat, de data aceasta pe teren propriu la Shizuoka.

Înaintea acestui meci Irlanda, care începuse Cupa Mondială pe locul 1 în clasamentul World Rugby, era clasată a doua după Noua Zeelandă, în timp ce gazdele erau pe locul 9.

Irlandezii au început meciul mai bine marcând două eseuri prin centrul Gary Ringrose și fundașul Rob Kearney, ambele pe șuturi de urmărire ale mijlocașului la deschidere Jack Carty care a transformat al doilea eseu.

Era minutul 22 și acestea aveau să fie singurele puncte marcate de Irlanda în acest meci care s-a schimbat din acel moment în totalitate: japonezii au atacat cu balonul în mână și i-au obligat pe irlandezi la o apărare continuă forțându-i să acorde penalități.

Mijlocașul la deschidere Yu Tamura a transformat trei dintre acestea și scorul la pauză era Japonia 9 Irlanda 12.

Japonezii au continuat să atace de aceeași manieră după pauză și după mai multe faze ale excelenților lor înaintași în 22-ul advers balonul a ajuns la aripa stângă Kenki Fukuoka, care a marcat în colț, iar Tamura a transformat, aducând echipa sa în avantaj pe tabela de marcaj pentru prima oară: 16 - 12.

Miracol repetat

Era minutul 60 și se aștepta o reacție din partea Irlandei, care nu a venit: jucătorii lor au fost complet lipsiți de inspirație și s-au lovit de o apărare diciplinată și cu o viteză de linie remarcabilă.


Image source: 
Ruck.co.uk Facebook

Mai mult, cei care au marcat au fost tot japonezii prin Tamura din penalitate, iar Fukuoka era cât pe ce să marcheze în final un eseu pe intercepție, fiind însă prins din urmă de Keith Earls la cinci metri de linia de țintă.

Irlandezii au fost până la urmă norocoși să prindă un punct de bonus defensiv: Japonia 19 Irlanda 12 și grupa A devine extrem de interesantă, meciul Scoția - Samoa de luni devenind crucial în lupta pentru cele două locuri calificative pentru sferturile de finală. 

În acest meci Japonia obține o victorie meritată în fața unui public entuziast și în fața unei audiențe TV estimată la 29 de milioane - nou record mondial pentru o singură țară. 

În primul meci al zilei, Argentina a învins Tonga cu 28 - 12 în grupa C, obținând bonusul ofensiv, trei din cele patru eseuri ale lor fiind marcate de taloneurul Julian Montoya.

Ultimul meci al zilei din grupa B Africa de Sud a învins Namibia cu 57 - 3. marcând nouă eseuri.