Rugby Cupa Mondială: Irlanda, victorie impresionantă cu Scoția

irlanda_scotia.jpg

Irlanda 27 Scoția 3
C.J. Stander, numărul 8 de la irlandezi, a fost declarat omul meciului
Image source: 
https://www.rugbyworldcup.com

Irlanda a învins Scoția cu 27 - 3 în derby-ul grupei A a Cupei Mondiale la rugby (RWC 2019) În grupa B Italia a învins Namibia cu 47 - 22. 

Irlandezii au dovedit o forță impresionantă a pachetului de înaintare, marcând trei eseuri în prima parte prin linia a II-a James Ryan, căpitanul taloneur de 37 de ani Rory Best și pilierul dreapta Thadg Furlong, stabilind scorul la pauză 19 - 3 pentru echipa în verde, punctele scoțienilor fiind marcat din lovitură de pedeapsă de mijlocașul la grămadă Greg Laidlaw. 

Meciul era practic jucat și deși au încercat totul, scoțienilor nu le-a ieșit nimic, ei izbindu-se de apărarea disciplinată și impenetrabilă a irlandezilor. 

Mai mult, Irlanda a marcat după pauză al patrulea eseu de bonus ofensiv prin aripa Andrew Conway și o lovitură de pedeapsă prin mijlocașul la deschidere de rezervă Jack Carty, stabilind scorul final la Irlanda 27 Scoția 3. 

Acest scor face ca meciul Japonia - Scoția din ultima rundă a grupelor preliminare să devină probabil decisiv pentru al doilea loc calificativ în sferturile de finală, pentru că e greu de crezut că Irlanda va rata primul loc în grupa A. 

Tuilagi - de neoprit

În Grupa C Anglia a debutat cu o victorie, 35 - 3, în fața Tonga, dar meciul a fost mai echilibrat decât o arată scorul. Englezii au marcat patru eseuri, dintre care două prin irezistibilul centru Manu Tuilagi, dar eseul al patrulea de bonus ofensiv a fost marcat abia cu trei minute înainte de final. 

Manu Tuilagi
Manu Tuilagi a spart de multe ori apărarea tonganilor
Image source: 
PA

Antrenorul Angliei, Eddie Jones, s-a arătat satisfăcut de rezultat, nu și de evoluția jucătorilor săi, care au două meciuri dificile cu Franța și Argentina, care ieri s-au întâlnit într-un meci dramatic în care francezii au învins cu 23 - 21 printr-in drop-goal marcat cu 10 minute înainte de final. A cincea echipă din grupă sunt Statele Unite. 

În primul meci al zilei, Italia a învins Namibia cu 47 - 22 într-un meci contând pentru grupa B, în care Noua Zeelandă a învins sâmbătă Africa de Sud cu 23 - 13 și din care mai face parte Canada. 

Italienii au marcat șapte eseuri față de trei ale namibienilor într-un meci plăcut în care înaintarea Azzurilor a fost mult prea puternică pentru Welwitchias, cum sunt numiți campionii Africii.