Rugby Cupa Mondială: Franța debutează victorios cu Argentina

fickou.jpg

Franța 23 Argentina 21
Gael Fickou placat de argentinieni
Image source: 
https://www.rugbyworldcup.com

Franța a câștigat primul meci din grupa C a Cupei Mondiale (RWC 2019) la rugby cu scorul de 23 - 21. În grupa B Noua Zeelandă a învins Africa de Sud cu 23 - 13, iar în grupa D Australia a învins Fiji cu 39 - 21.

Francezii au dominat prima jumătate a meciului și după ce au marcat două eseuri prin centrul Gael Fickou și mijlocașul la grămadă Antoine Dupont, ambele transformate de milocașul la deschidere Romain Ntamack, care a marcat de două ori și din penalitate, față de o penalitate a mijlocașului la deschidere Nicolas Sanchez, ei conduceau la pauză cu 20 - 3. 

Pumas au revenit după pauză marcând două eseuri după maul-uri de margine prin linia a II-a Guido Petti și taloneurul Julian Montoya, unul transformat de Sanchez. 

Când înlocuitorul lui Sanchez, Benjamin Urdapilleta, a transformat două penalități argentinienii au prleuat pentru prima oară avantajul pe tabela de scor cu 21 - 20 și se părea că vom asista la cea mai senzațională răsturnare de scor din istoria Cupei Mondiale. 

Francezii însă au replicat prin drop-goal-ul mijlocașului la deschidere de rezervă Camille Lopez în minutul 70, iar meciul a avut un final dramatic când fundașul Emiliano Bofelli a ratat cu puțin victoria pentru argentinieni din lovitură de pedeapsă de la 45 de metri. Scor final Franța 23 Argentina 21.

All Blacks înving Springboks

În marele derby al zilei și al grupelor preliminare dintre campioana mondială Noua Zeelandă a învins Africa de Sud, cu 23 - 13.

Scott Barrett
Scott Barrett a marcat unul dintre cele două eseuri ale All Blacks

Sud africanii au dominat primele 20 de minute și au deschis scorul dintr-o penalitate în minutul 2 prin mijlocașul la deschidere Handre Pollard. 

A fost însă nevoie de cinci minute pentru All Blacks care au profitat de trei greșeli ale Springboks pentru a prelua conducerea cu 17 - 3, două eseuri prin aripa George Bridge și linia a II-a Scott Barrett, ambale transformate de mijlocașul la deschidere Richie Mounga.

După pauză Springboks au revenit pe tabela de scor prin eseul marcat de flankerul Pieter Steph Du Toit, transformat de Pollard, care a mai marcat și din drop-goal, reducând diferența la 13 - 17.

Avea însă să fie maximum ce au putut face sud-africanii, campionii mondiali controlând finalul meciului și mai marcând de două ori din penalități prin Mounga și fundașul Beauden Barrett. Scor final Noua Zeelandă 23 Africa de Sude 13.

În primul meci al zilei Australia a învins Fiji cu 39 - 21 în primul meci al grupei D, după ce fijienii conduceau cu 21 - 12 după aproape o oră de joc. 

Australienii au marcat însă patru eseuri în ultimele 20 de minute pe fondul căderii fizice a fijienilor.