România-Spania 1-2, în preliminariile EURO 2020

sportpictures.ru_.jpg

Image source: 
FRF.RO (sportpictures.eu)

Naționala României a fost învinsă, în această seară, scor 1-2, de reprezentativa Spaniei, pe Arena Națională, în Grupa F a preliminariilor pentru Campionatul European din 2020. Tricolorii au avut mai multe ocazii pe finalul meciului de a termina la egalitate partida. Au marcat: Andone (59) / Ramos (29-pen), Alcacer (47).
Cartonaș roșu: Llorente (79).

Spania a deschis scorul în partida de pe Arena Națională prin golul lui Sergio Ramos, din minutul 29. Căpitanul ibericilor a înscris în urma unui fault asupra lui Dani Ceballos. După ce a înscris, fundașul lui Real Madrid a mimat, în fața suporturilor români, privitul printr-un binoclu, gest pe care arbitrul l-a considerat a fi de instigare. Gestul i-a adus cartonașul galben. Al doilea gol al Spaniei a venit în minutul 47, la nici două minute de la începerea reprizei secunde. România a redus din diferență în minutul 60, prin Florin Andone, care a dus scorul la 2-1. În minutul 80, Diego Llorente vede cartonașu roșu, după un fault la Pușcaș. Arbitrul refuză să dea penalty și dictează lovitură liberă de la marginea careului, pentru România. 

De-a lungul timpului, naționala României și cea a Spaniei s-au întâlnit de 16 ori, iar bilanțul este unul echilibrat. Victoriile sunt împărțite în mod egal, câte cinci pentru fiecare echipă, iar șase partide s-au încheiat la egalitate.  Ultimul meci între cele două naționale s-a disputat în 2016, la Cluj-Napoca, într-un joc amical, și s-a încheiat la egalitate, 0-0.