Rugby Super Liga CEC Bank: Favoriții se impun în prima rundă

timisoara_cluj.jpg

Tumișoara Saracens 54 U Cluj 18
Timișoara Saracens s-au impus autoritar în fața lui U Cluj pe stadionul Dan Păltinișanu
Image source: 
Timișoara Saracens Facebook

Campionatul de rugby al României - Super Liga CEC Bank - a debutat cu victorii ale favoriților, Știința Baia Mare, Steaua și Timișoara Saracens. La startul noii ediții s-au prezentat șapte echipe, CSM București încetându-și activitatea.

Scoruri finale: Știința Baia Mare 42 Tomitanii Constanța 17, Timișoara Saracens 54 U Cluj 18, Steaua 33 Gloria Buzău 17

Deși au terminat victorioși, maniera în care s-au impus favoriții a fost diferită: în timp ce Timișoara Saracens a controlat întreaga partidă și a obținut bonusul ofensiv încă de la pauză, campionii en titre, Știința Baia Mare au marcat a patra încercare după pauză, în fața unei echipe, Tomitanii Constanța, întărite cu căpitanul echipei naționale, Adrian Ion, venit de la CSM.

Steaua - finalista ediției trecute - a avut de făcut față unei dârze rezistențe din partea Gloriei Buzău, care a condus cu 10 - 7 la pauză și cu 17 - 14 până în minutul 70. 

A șaptea echipă, Dinamo, a stat în prima rundă, iar CSM nu a luat startul, echipa de rugby a clubului patronat de primăria Capitalei fiind desființată din motive financiare. 

În clasament Timișoara, Baia Mare și Steaua au câte 5 puncte, în timp ce Buzău, Constanța și Cluj au fiecare câte 0 puncte. 

Runda a doua se va desfășura sâmbătă 7 septembrie după următorul program:

ora 10:30 ACS Tomitanii Constanta - CS Universitatea Cluj

ora 10:30 CSM Stiinta Baia Mare - CSA Steaua Bucuresti

ora 12:30 Dinamo Bucuresti - Timisoara Saracens