Rugby: Super Liga CEC Bank se va disputa între șapte echipe

capitani.jpg

Căpitanii echipelor participante în Suepr Liga CEC Bank ediția 2019 - 2020
Căpitanii echipelor participante în Suepr Liga CEC Bank ediția 2019 - 2020 au prezentat trofeul la sediul FRR
Image source: 
Federația Română de Rugby Facebook

Campionatul de rugby al României, Super Liga CEC Bank, va începe pe 31 august cu șapte echipe. Echipa CSM București, participantă în sezonul trecut, a fost desființată din motive financiară de sponsorul său Primăria Capitalei. 

Cele șapte echipe sunt: CSM Ştiinţa Baia Mare - campionii ediției 2018/2019, căpitan Marius Dănilă, Timișoara Saracens Rugby Club - căpitan Eugen Căpățînă, CSA Steaua București - căpitan Viorel Lucaci, SCM Gloria Buzău Rugby - căpitan Marco Fuhri, Clubul Sportiv Tomitanii Constanța- căpitan Adrian Ion, Dinamo Rugby - căpitan Johan Van Heerden si RUGBY U Cluj - căpitan Vlad Rotar.

Formula de desfășurare este una de tip turneu fiecare cu fiecare echipă tur - retur, care se încheie la 9 mai 2020, dupăcare urmează barajele.

Echipele clasate pe primele două locuri se califică direct în semifinale, în timp ce calificările pentru semifinale se vor desfășura pe 16 mai între echipele 3 cu 6 și 4 cu 5, pe terenul celor mai bine clasate. 

Semifinalele vor avea loc pe 23 mai pe terenul echipelor 1 și 2, iar finalele pentru locurile 3 - 4 și 1 - 2 se vor desfășura pe data de 30 mai 2020. 

Meciurile din Super Liga CEC Bank vor fi difuzate de TVR, care va difuza și meciurile din cadrul Cupei Mondiale care începe luna viitoare în Japonia, ca și meciurile echipei naționale, Stejarii, potrivit Newsweek România.