Patricia Țig, în finala turneului BRD Bucharest Open

tig.jpg

Foto: BRD Bucharest Open

Patricia Țig (24 de ani) joacă, duminică, în finala turneului BRD Bucharest Open împotriva Elenei Rybakina (20 de ani, 106 WTA). Țig joacă duminică în cea de-a doua finală a carierei. Ea este de altfel la prima participare pe tabloul principal al unui turneu după ce a devenit mamă.

Țig s-a calificat după o victorie categorică obținută sâmbătă  în semifinala cu nemțoaica Laura Siegemund, scor 6-3, 6-1, după o oră și 28 de minute de joc. 

După ce a trecut de calificări, Ţig a învins-o în primul tur pe Anna Bondar (Ungaria, locul 193 WTA), iar apoi s-a impus în faţa favoritei principale, letona Anastasija Sevastova (11 WTA) şi apoi în faţa sportivei cehe Kristyna Pliskova, locul 92 WTA şi cap de serie 8.

Finala este programată, duminică, de la ora 17.00.

 

Jaqueline Cristian și Elena Gabriela Ruse joacă duminică finala la dublu

UPDATE: Echipa formată din Viktoria Kuzmova (Slovacia) și Kristyna Pliskova (Cehia) s-a impus în fața româncelor Jaqueline Cristian/Gabriela Ruse, scor 6-4, 7-6(3), și a câștigat proba de dublu din cadrul turneului BRD Bucharest Open. Meciul a durat o oră și 38 de minute.

Echipa formată din Jaqueline Cristian (21 de ani, nr. 245 WTA la dublu) și Elena Gabriela Ruse (21 de ani, nr. 185 WTA la dublu) va disputa, duminică, finala la dublu a turneului BRD Bucharest Open.

Jaqueline Cristian și Elena Gabriela Ruse s-au impus, în semifinale, în fața Irinei Begu (28 de ani, nr. 47 WTA la dublu) și a Ralucăi Olaru (30 de ani, nr. 39 WTA la dublu), cu scorul de 3-6, 6-3, 10-7 și s-au calificat în finală.

Cristian și Ruse le vor întâlni în finala la dublu pe Viktoria Kuzmova (21 de ani, nr. 72 WTA la dublu) și pe Kristyna Pliskova (27 de ani, nr. 121 WTA la dublu).

Cuplul Viktoria Kuzmova și Kristyna Pliskova s-a calificat prin neprezentarea echipei adverse formată din Aliona Bolsova și Tereza Mrdeza.

Meciul din finala la dublu de la BRD Bucharest Open se va desfășura duminică, 21 iulie, începând cu orele 14:30.