Elogii pentru Halep, după victoria de la Wimbledon: “A uluit Planeta Tenis”

Val de laude pentru Simona Halep (de luni nr 4 WTA), după triumful de la Wimbledon.  "Halep a uluit-o pe Serena Williams, a uluit publicul de pe terenul central și aproape toată lumea de pe Planeta Tenis" – notează site-ul oficial de la Wimbledon 

 

Primele laude pentru Halep au venit chiar de la adversara sa din finală, Serena Williams: 

"A jucat excepțional! Felicitări, Simona! Când o jucătoare evoluează așa, trebuie să-ți scoți pălăria! Jos pălăria și felicitări!", a spus, imediat după finală, Serena, învinsă categoric, în mai puțin de o oră. 

„Ai jucat foarte bine! Ți-ai depășit temerile. Ai făcut un joc incredibil. A fost cu adevărat extraordinar! Savurează acest moment, bucură-te de sărbătoare!”, i-a transmis și ducesa de Cambridge.

„A jucat incredibil! A fost unul dintre acele meciuri în care îți iese totul! A respectat un plan clar, bine pus la punct!” – a venit apoi reacția lui Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep. 

“Sunt şocat. Evident, este o sportivă formidabilă şi, în această fază a carierei sale, sportivă superioară. Dar nu credeam că acest lucru o va intimida atât de mult pe Serena Williams. Serena părea cumva şocată şi nu credeam că ar putea fi astfel având în vedere experienţa ei. Halep a dominat-o total. (...)Halep se mişcă mai bine decât oricine în circuit. Nu ştiu de ce a crezut că nu poate juca bine pe iarbă. Meciul de astăzi a fost cel mai bun jucat vreodată de ea şi a învins-o pe Serena în doar 55 de minute”, a comentat victoria româncei fostul tenismen John McEnroe

"Simona a oferit un meci incredibil si o impiedica pe Serena sa egaleze recordul lui Margaret Court" – scriu jurnakliștii de la  L'Equipe.

"Halep a zdrobit-o pe Serena in mai putin de o ora. Au fost 56 de minute in care Simona Halep a dat dovada de atletism devastator" - notează  BBC

”Pentru Serena Williams, istoria va trebui să mai aștepte. Jucând pentru una dintre puținele recorduri din istoria tenisului pe care nu le deține deja, Williams a fost sabotată de o serie de erori neforţate în finala feminină de la Wimbledon și a fost răpusă de Simona Halep, 6-2, 6-2, în doar 56 de minute” - reacționează Washington Post.