Sfaturi pentru Halep înainte de finala de la Wimbledon. Serena poate fi destabilizată

halep.jpg

Finala dintre Simona Halep și Serena Williams se va desfășura, sâmbătă, 13 iulie, pe Terenul Central, începând cu ora 16:00.
Image source: 
site-ul turneului

Complicată și foarte grea va fi pentru Simona Halep partida de mâine cu Serena Williams din finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon. Așa anticipează jurnalistul sportiv Cristian Geambașu. Soarta meciului va depinde de starea emoțională a Simonei și de niște lucruri pe care Darren Cahill ar putea să i le spună ca să îi lumineze jocul fostei sale eleve, mai spune ziaristul.

"Simona Halep arată neașteptat de bine de data aceasta, adică mult mai echilibrată din punct de vedere emoțional, mult mai sigură pe ce trebuie să facă în teren, a avut la Wimbledon un joc echilibrat și solid. Este o surpriza foarte plăcută felul în care s-a prezentat la acest turneu, inclusiv și pentru ea. Simona este un om foarte sincer și a spus de la bun început că nu se așteaptă la o performanță deosebită la Wimbledon, dara cum cred că trebuie exploatat momentul. Serena e o jucătoare foarte puternică, cu un potențial imens la aproape 38 de ani, dar poate fi destabilizată. Serena nu stă foarte bine la capitolul deplasare. Ăsta nu este un secret pentru nimeni. Depinde de foarte multe lucruri ce se va întâmpla, în primul rând depinde de starea emoțională a Simonei. Probabil că Darren ar putea să îi spună niște lucruri care să îi lumineze jocul. Finala de mâine este un cadou și pentru organizatori. Felul în care au dispărut cam toate favoritele anunța o finală anostă până la urmă. Finala Simona – Serena este un cadou și pentru organizatori", explică gazetarul Cristian Geambașu (AUDIO).

Simona Halep (27 de ani, nr. 7 WTA) a învins-o, în semifinale, pe ucraineanca Elina Svitolina (24 de ani, nr. 8 WTA), cu scorul de 6-1, 6-3, într-o partidă care a durat 74 de minute. 

Serena Williams (37 de ani, nr. 10 WTA) a reușit să câștige, cu scorul de 6-1, 6-2, confruntarea cu Barbora Strycova (33 de ani, nr. 55 WTA).

Palmaresul îi este defavorabil Simonei. Românca a câștigat până acum un titlu de Mare Șlem, în timp ce americanca luptă pentru al 24-lea titlu de Grand Slam din cariera sa.

Finala dintre Simona Halep și Serena Williams se va desfășura, sâmbătă, 13 iulie, pe Terenul Central de la All England Club, începând cu ora 16:00.

Simona Halep şi-a asigurat suma de 1.322.937 de euro pentru accederea în marea finală. Suma se dublează dacă va triumfa la turneul de la Wimbledon.

Este pentru prima dată în istorie când o româncă ajunge în finala de la Wimbledon.

Ziaristul sportiv Cristian Geambașu în dialog cu Magda Prelipceanu