Fotbalul feminin, obligatoriu. De ce se revoltă conducătorii de club? Misoginism sau zgârcenie?

ff.jpg

Image source: 
facebook/FRF

Moment de cotitură în Liga 1 la fotbal: din  sezonul 2021-2022, toate echipele vor fi nevoite să aibă şi formaţii de fotbal feminin, altfel nu vor fi licențiate. 
Din sezonul 2020-2021 așadar, orice echipă din Liga 1trebuie să aibă o echipă de fete înregistrată în campionatul naţional sub 15 ani. Numărul de echipe de fotbal feminin al fiecărui club se va dubla, respectiv, tripla, în sezoanele ulterioare.

 

Sunt premiere absolute pentru România, în condițiile în care în Vest fotbalul feminin este deja dezvoltat și generează venituri și interes. 
Alex Olaru l-a întrebat pe jurnalistul sportiv Matei Udrea ce reacție va stârni decizia Federației în rândul proprietarilor de club și ce perspective are fotbalul jucat de fete în România:

Cu excepția patronului de la FCSB, celilați nu vor aborda un discurs misogin, discriminatoriu. Însă în culise nu sunt mulțumiți de această bnouă prevedere. Nu are legătură direct cu fotbalul practicat de femei. Totul se rezumă la bani. (…) Totul până la bani. Chiar dacă e vorba de sume care nouă ni se par mici pentru un club de fotbal, 5, 10, 15 mii de euro, se tranformă în niște fiare. (…) Din punctual meu de vedere este o prevedere salutară. (…) Vedem că în alte țări din Occident lucurile au evoluat mult mai repede decât la noi. (…) Problema fotbalului românesc este aceea că cei ce conduc cluburile nu înțeleg participarea la comunitate. 

 

Ascultă AICI interviul integral: