CTP: Dacă se întoarce Cahill, șansele Simonei cresc. Dacă nu, Halep va cădea în clasament

Simona Halep a fost eliminată, joi, de la Roland Garros. Ocupanta locului 3 în clasamentul mondial a pierdut surpinzător în sferturile competiției în fața americancei de 17 ani Amanda Anisimova (51 WTA). Scorul a fost 6-2, 6-4 în favoarea sportivei din SUA.

Simona Halep părăsește astfel turneul la care era mare favorită și pe care l-a câștigat anul trecut.

De luni, sportiva română, fost lider mondial, va pica până pe locul 8 WTA.

Într-un interviu acordat RFI, jurnalistul Cristian Tudor Popescu afirmă că ”Simona Halep a fost învinsă de o jucătoare reprezentantă a unui nou val în tenisul feminin”. ”Anisimova are acces la niște lovituri la care Simona nu a avut acces aproape niciodată. Cu această noutate vine din urmă acest val sălbatic de jucătoare tinere.

În consecință, jurnalistul remarcă nevoia schimbării în jocul Simonei Halep. ”Acest joc la așteptare, de pe fundul terenului, dând multe mingi înapoi și forțând adversarul la greșeală nu mai funcționează. (…) Simonei îi va fi foarte greu să se adapteze la jocul rapid și agresiv al jucătoarelor tinere. Totuși, Simona a avut în anul ei cel mai bun, 2018, ceea ce eu numesc ”un al doilea joc al său”, un joc agresiv, care i se datorează lui Darren Cahill. După separarea de Cahill, acest joc agresiv a dispărut”.

CT Popescu e de părere că Simona nu poate realiza o ”chimie” la fel de eficientă cu un alt antrenor, în afară de Darren Cahill: ”Australianul e cel mai bun antrenor din lume și cel mai mare om de tenis pe care l-am văzut. Fără Darren Cahill alături, Simonei îi va fi foarte greu să rămână sus în clasament și să reziste în fața acestui nou val sălbatic de jucătoare, care nu cunoaște mila”, crede jurnalistul.

Ascultă:

 
Cristian Tudor Popescu, despre Simona Halep