Halep ajunge în semifinale la Madrid și își consolidează locul 2 WTA

Simona Halep își continuă  în forță sezonul pe zgură și a câștigat sfertul de finală de la Madrid 7-5, 7-5 cu  jucătoarea australiană Ashleigh Barty, locul 9 WTA şi cap de serie nr. 9. 

 

Pentru un loc în finală Halep se va duela cu învingătoarea partidei dintre Naomi Osaka și Belinda Bencic. 
Simona Halep a câștigat de două ori până acum (2016 și 2017)  turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, organizat de Ion Țiriac.

"Șoldul este ok, nu mai resimt dureri. M-am odihnit acasă. Nu sunt însă la 100% din cauza răcelii, dar nu îmi afectează prea mult jocul, doar că recuperarea este mai dificilă. Sunt aici pentru a da totul și nu am așteptări (...)
Cred că în fiecare an am jucat bine pe zgură şi am avut rezultate foarte bune. De aceea am mare încredere când joc pe această suprafaţă, mă simt în elementul meu. Nu mă străduiesc gândindu-mă la ce am de făcut. Simt jocul, alunec", a spus recent  Simona Halep, la Madrid. 

Va fi un turneu foarte interesant. Cred că Simona Halep este favorita numărul unu. Îmi place jocul ei, îmi place cum evoluează pe zgură. Pe această suprafaţă, trebuie să fii un jucător complet, iar ea este foarte puternică atât fizic, cât şi mental. În orice turneu de Grand Slam apar şi surprize, sunt curioasă ce ne va rezerva Roland Garros-ul de anul acesta”, a declarat  fosta jucătoare Justine Henin. Până la Roland Garros (29 mai), Simona Halep va evolua și la Roma (12 mai)