Rugby: Țara Galilor învinge Anglia în Turneul celor Șase Națiuni

taragalilor_anglia.jpg

Țara Galilor 21 Anglia 13
Cory Hill a marcat primeu eseu ale galezilor împotriva Angliei
Image source: 
Getty Images

Țara Galilor a învins Anglia cu 21 - 13 și are acum șansa de a câștiga Marele Șlem în Turneul celor Șase Națiuni. În celălalt meci disputat sâmbătă în runda a treia Franța a învins Scoția cu 27 - 10. 

În fața a peste 70000 de spectatori pe Principality Stadium din Cardiff, galezii au realizat performanța rundei a treia după un meci de o intensitate extraordinară și o răsturnare de scor spectaculoasă.

Englezii au dominat prima jumătate a meciului, când înaintașii lor au câștigat lupta cu pachetul de înaintare galez, iar perechea de mijlocași Ben Youngs - Owen Farrell au dirijat magistral jocul cu loviturile lor de picior. 

Ca urmare, Anglia a marcat une eseu prin tânărul flanker Tom Curry, transformat de Owen Farrell care a adăugat și o penalitate, în timp ce galezii au replicat prin penalitatea transformată de mijlocașul la deschidere Gareth Anscombe. Scor la pauză Țara Galilor 3 Anglia 10. 

După pauză galezii au intrat deciși pe teren și au inversat raportul de forțe pe înaintare, forțându-i pe englezi la greșeli în propria jumătate.

Anscombe a transformat două penalități reducând scorul la 9 - 10, după care a fost schimbat cu Dan Biggar în minutul 60 și acesta a înclinat balanța în favoarea gazdelor, nu înainte ca Farrell să mai fi transormat o penalitate. 

Pasa lui Biggar pentru linia a II-a Cory Hill a adus primul eseu al galezilor și transformarea sa a adus scorul la 16 - 13, prima oară de la începutul meciului când gazdele se aflau în avantaj.

Apoi, cu trei minute înainte de final, jucând pe un avantaj de penalitate, Biggar a șutat înalt în diagonală de pe stânga pe dreapta și aripa Josh Adams a sărit mai înalt decât fundașul Elliott Daly, a aterizat cu un metru înainte de linia de but și a reușit să gliseze pentru a marca al doilea eseu.

Scor final Țara Galilor 21 Anglia 13, a 12-a victorie consecutivă a galezilor în meciuri test, record absolut în palmaresul lor care se întinde pe 138 de ani. 

Franța se reabilitează

În celălalt meci al zilei Franța învins Scoția pe Stade de France cu 27 - 10, reabilitându-se după înfrângerile în primele două runde în fața Țării Galilor și Angliei.

Romain Ntamack
Romain Ntamack (19 ani) a marcat primul eseu al francezilor
Image source: 

Francezii au dominat pe înaintare unde tânărul linia a treia Gregory Aldritt intrat după pauză a marcat două eseuri, alături de cele ale și mai tânărului mijlocaș la deschidere Romain Ntamack și ale aripii Yoann Huget.

Fundașul Thomas Ramos a marcat din penalitate și a transformat un eseu, în timp ce mijlocașul la grămadă Baptiste Serin a transformat un eseu.

Pentru Scoția, unde au lipsit numeroși jucători de bază accidentați, au macat un eseu Ali Price, transformat de Adam Hastings, în timp ce Greg Laidlaw a transformat o penalitate.

Duminică se joacă meciul Italia - Irlanda (de la ora 17:00). 

În clasament după trei runde conduce Țara Galilor cu 12 puncte (trei victorii), urmată de Anglia cu 10 puncte, Franța 6, Scoția 5, Irlanda 4 și Italia 0 (ultimele două au jucat doar două meciuri).