Clermont tot în frunte, Exeter prima înfrângere, Leinster lider detașat

penaud.jpg

Montpellier 23 Clermont 28
Damien Penaud a înscris cel mai frumos dintre cele trei eseuri ale lui Clermont
Image source: 
https://www.asm-rugby.com

Clermont Auvergne, Saracens, Glasgow și Leinster sunt lideri în marile ligi europene la rugby, după rezutatele de la sfârșitul săptămânii. Aceasta rundă a fost marcată de revenirea internaționalilor după meciurile test ale lunii noiembrie. 

În campionatul Franței, TOP 14, Clermont a învins în deplasare pe Montepellier cu 28 - 23, după ce la un moment dat scorul era 28 - 9, iar liderul avea a acel moment bonusul ofensiv, dar revenirea tardivă a gazdelor le-a oferit acestora bonusul defensiv. 

Clermont joacă sâmbătă în Challenge Cup pe stadionul Dan Păltinișanu cu Timișoara Saracens, scorul din meciul tur fiind de 70 - 12 pentru francezi.

Stade Toulousain a obținut acincea victorie consecutivă în campionat, 49 - 20 împotriva lui Stade Francais, dar performanța etapei a fost realizată de Agen care a învins în deplasare, 16 - 13, pe campioana Franței, Castres, în timp ce La Rochelle, aflată la a cincea victorie consecutivă în campionat, a trecut de Racing 92 Paris cu 16 - 11.

În celelalte meciuri ale rundei a 11-a s-au înregistrat rezultatele: Lyon 30 Pau 10, Toulon 22 Grenoble (cu pilierul Mihăiță Lazăr intrat în minutul 65) 3, Perpignan 11 - Bordeaux Begles (cu pilierul moldovean Vadim Cobîlaș titular) 22 - a 11-a înfrângere consevuctivă în acest campionat a gazdelor.

Înaintea acestor meciuri pe primul loc se află Clermont, cu 41 de puncte, urmată de Toulouse cu 38, La Rochelle cu 33, Lyon și Racing 92 cu câte 31.

Saracens - singuri în frunte

În prima ligă a Angliei, Gallagher Premiership, în runda a noua liderul Exeter Chiefs a pierdut primul meci după opt victorii consecutive, 26 - 28 în deplasare la Londra în fața Harlequins, ceea ce a permis marilor rivali de la Saracens să treacă în frunte, după a noua victorie consecutivă, 29 - 6 cu Wasps.

Saracens 29 Wasps 6
Saracens au dominat însă nu au reușit să se desprindă decât în ultimele 20 de minute
Image source: 
Petru Clej

Saracens au trebuit să muncească destul de mult pentr această victorie pe propriul teren de pe Allianz Park din nordul Londrei, după o partidă presărată cu greșeli, în care au înscris doar două eseuri, primul abia după o or de joc și al doilea pe o intercepție în penultimul minut.

Un rezultat bun a obținut și Gloucester, victorie cu bonus ofensiv, 36 - 16 în fața lui Worcester Warriors, în timp ce o altă echipă din vest, Bristol Bears, a învins a un scor categoric, 41 - 10, pe Leicester Tigers, care a jucat în 14 aproape trei sferturi din meci, după un cartonaș roșu.

Northampton Saints, adversara lui Timișoara Saracens pe 15 decembrie în Challenge Cup, a pierdut meciul pe teren propriu, cu Newcastle Facons, 14 - 16, printr-un eseu transformat în prelungirile partidei, iar Bath și Sale Sharks au terminat la egalitate, 7 - 7.

În clasament pe primul loc se află Saracens cu 42 de puncte, urmați de Exeter Chiefs cu 40, Gloucester 28, Harlequins și Wasps cu câte 24.

Glasgow și Leinster detașați 

În runda a zecea a ligii celto-italo-sud-africane, Guinness Pro 14, s-au înregistrat rezultatele:

Dragons 10 Leinster 59
Leinster a învins la scor pe Dragons
Image source: 

Munster 44 Edinburgh 14

Swansea Ospreys 43 Zebre 0

Ulster 16 Cardiff Blues 12

Toyota Cheetahs 17 Connacht 21

Newport Dragons (a treia adversară a Timișoara Saracens în Challenge Cup 10 Leinster 59

Glasgow Warriors 29 Llanelli Scarlets 20

Southern Kings 19 Benetton Treviso 22

În clasamentul grupei A pe primul loc se află Glasgow cu cu 41 de puncte, urmați de Munster cu 34 și Connacht cu 30.

În grupa B conduce Leinster cu 44 d puncte, urmați de Scarlets și Ulster cu câte 29.