Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Freddie Burns: Cele mai mari ratări din istoria rugby-ului?

burns.jpg

Freddie Burns și Maxime Medard
Freddie Burns se pregătește să culce balonul în but, dar Maxime Medard i-l va sufla
Sursa imaginii: 
Getty Images

Cupele europene inter-cluburi la rugby au debutat la sfârșitul săptămânii, cu cele 20 de meciuri din prima rundă a Cupei Campionilor și a Challenge Cup. Meciul dintre Bath și Stade Toulousain a fost prilejul unor ratări extraordinare.

Meciul dintre cele două foste câștigătoare ale Cupei Campionilor, aflate acum într-o prelungită eclipsă de formă, a fost extrem de echilibrat și cu șapte minute înainte de final oaspeții conduceau cu 22 - 20.

Atunci Bath a obținut o lovitură de pedeapsă la 22 de metri în fața buturilor pe care a executat-o fundașul Freddie Burns. Uluitor însă pentru un jucător cu experiența lui, inclusiv internațională, Burns a trimis balonul în bară, de unde din rebond oaspeții au reușit să degajeze terenul.

Ocazie unică de a obține victoria? Niciedecum. După numai trei minute, aripa Semesa Rokoduguni a perforat apărarea echipei franceze, oferindu-i aceluiași Burnt, venit la sprijin, balonul pe tavă pentru un eseu.

Și când Burns se pregătea să culce balonul cu o singură mână în terenul de țintă în apropierea buturilor pentru un eseu transformat și o probabilă victorie cu 27 - 22, fundașul lui Toulouse, Maxime Medard, venit din spatele lui, i-au suflat balonul și de data aceasta Bath nu a mai avut nicio ocazie de a marca. Scor final Bath 20 Toulouse 22, iar Burns a fost înlocuit și a ieșit de pe teren în lacrimi.

După meci el a scris pe Twitter că acesta a fost punctul cel mai de jos al carierei sale de jucător de rugby și și-a cerut scuze colegilor de echipă și suporterilor lui Bath.

În celălalt meci din grupa 1 campionii en titre ai Europei, Leinster, au făcut o demonstrație de clasă în față lui Wasps, câștigând cu 52 - 3.

În grupa 2  avut loc cel mai disputat meci al prime runde în care Exeter Chiefs și Munster au terminat la egalitate, 10 - 10, în timp Gloucester i-au încins pe campionii Franței, Castres, cu 

În grupa 3, campionii Angliei Saracens au învins în deplasare pe Glasgow Warriors cu 13 - 3 după un meci mediocru, în care apărările au fost mai bune decât liniile de atac, iar nervii jucătorilor au izbucnit în mai multe rânduri ptrovocând încăierări.

Și în celălalt meci din grupă oaspeții au învins, Cardiff Blues trecând de Lyon cu 30 - 21

În grupa 4, Racing 92 a învins în deplasare pe Llanelli Scarlets cu 14 - 13, iar Ulster a depășit cu 24 - 10 pe Leicester Tigers.

În grupa 5, Montpellier a învins pe Edinburgh cu 21 - 15, în timp ce Toulon apierdut la limită pe teren propriu în fața Newcastle Falcons cu 25 - 26.

La Rochelle victorie la scor în Siberia

În Challenge Cup s-au înregistrat următoarele rezultate:

Enisei STM 21 La Rochelle 82La Rochelle a marcat 12 eseuri la Krasnoyarsk

 

Grupa 1: Timișoara Saracens 17 Newport Dragons 54, Northampton Saints 20 Clermont Auvergne 41

Grupa 2: Swansea Ospreys 27 Pau 0, Stade Francais Paris 27 Worcester Warriors 38

Grupa 3: Connacht 22 Bordeaux 10, Perpigan 24 Sale Sharks 41

Grupa 4: Enisei STM 21 La Rochelle 82, Bristol Bears 43 Zebre 22

Grupa 5: Harlequins 54 Agen 22, Benetton Treviso 40 Grenoble 14

Runda a doua are loc în zilele de vineri 19, sâmbătă 20 și duminică 21 octombrie. Atât în Cupa Campionilor cât și în Challenge Cup se califică pentru sferturile de finală câștigătoarele celor cinci grupe și cele mai bune trei echipe de pe locul doi.

În Trofeul Continental s-au desfășurat două meciuri: Lokomotiv Tbilisi 6 Calvisano 17 în grupa A și Rovigo 34 Petrarca 34.Din grupa A mai face parte Belgium Babarians, iar din grupa B Fiamme Oro. Una dintre cele șase echipe se califică pentru Challenge Cup 2019/2020, cealaltă fiind desemnată după dubla manșă Enisei STM - Timișoara Saracens.