Rugby: Saracens punctaj maxim, Racing 92 câștigă derby-ul parizian

saracens_bath.jpg

Saracens 50 Bath 27
Saracens (în negru) pun din nou în pericol linia de but a lui Bath
Image source: 
Petru Clej

Saracens au obținut a cincea victorie consecutivă cu bonus în campionatul de rugby al Angliei, în timp ce derby-ul parizian din campionatul Franței a fost câștigat de Racing 92. Noua Zeelandă a câștigat din nou Rugby Championship.

Pe o vreme superbă de toamnă în nodul Londrei, campionii Angliei au făcut spectacol în fața lui Bath care și-a menajat 13 titulari pentru meciul de vineri cu a doua clasată, Exeter Chiefs.

Saracens au atacat din start și au marcat nu mai puțin de opt eseuri, printre care un hat-trick al aripii Liam Williams, ratând cel puțin alte trei sau patru. 

În schimb, campionii au fost neobișnuit de neglijenți, făcând cadou oaspeților două eseuri pe intercepție din cele trei marcate de aceștia. Scor final Saracens 50, Bath 27.

Și Exeter Chiefs și-au continuat parcursul victorios, obținând și ei o victorie cu bonus ofensiv, 28 - 11, în fața lui Worcester Warriors, toate cele patru eseuri fiind marcate în maniera obișnuită, de pachetul de înaintași.

Și Wasps a obținut o victorie la limită, 23 - 22 în deplasare cu Newcastle Falcons, ca și Harlequins, învingători la Gloucester 27 - 25.

Meciul cu cele mai multe eseuri s-a jucat între Bristol Bears și Newcastle Saints  (adversari ai Timișoara Saracens în Challenge Cup), câștigat de oaspeți cu 45 - 40 (6 - 5 la eseuri).

În sfârșit Leicester Tigers au învins lanterna roșie Sale Sharks (cu pilierul Alex Țăruș intrat pe teren în minutul 76) cu 19 - 15, oaspeții marcând trei eseuri netransformate, față de unul al gazdelor.

În clasamentul Gallagher Premiership, după cinci runde, conduc Saracens cu 25 de puncte (100%), urmați de finaliștii învinși de anul trecut, Exeter Chiefs cu 24 (cinci victorii, doar patru cu bonus ofenisv) și Wasps 19.

Clermont revine

În Top 14, după sincopa din runda trecută când au suferit prima înfrângere din această ediție, Clermont Auvergne  (adversari ai Timișoara Saracens în Challenge Cup) și-au revenit imediat învingând cu bonus ofensiv, 28 - 8, pe Toulon, în derby-ul echipelor care au dominat până anul trecut rugby-ul de club francez al celei de-a doua decade a acestui secol.Clermont 28 Toulon 8Clermont - victorie în tradiționalul derby cu Toulon (foto: MAXPPP)

 

În derby-ul parizian victoria a revenit lui Racing 92 care a depășit în deplasare cu 17 - 16 pe Stade Francais, după un meci mediocru și printr-un eseu care a fost validat în pofida unui aparent înante clar.

Campionii en titre, Castres Olympique, cu pilierul Tudor Stroe intrat pe banca de rezerve, au învins în deplasare pe Stade Toulousain  cu 26 - 22, după ce erau condși cu 3 - 22 în minutul 48.

În celelalte meciuri s-au înregistrat rezultatele: Agen 25 Pau 28, Bordeaux Begles (cu pilierul moldovean Vadim Cobîlaș intrat în minutul 65) 34 La Rochelle 22, Lyon 34 Grenoble (cu pilierul Mihăiță Lazăr titular) 6, Perpignan 20 Montpellier 23.

În clasament după șase runde continuă să se afle în frunte Clermont cu 24 de puncte, urmați de Stade Francais 19, Castres și Racing 92 cu câte 18.

Leinster și Glasgow în frunte

În  Guinness Pro 14, liga celto-italo-sud-africană, s-au înregistrat rezultatele: Connacht 3 Leinster 20, Cardiff Blues 24 Toyota Cheetahs 21, Musnter 64 Ulster 7 (prima înfrângere a oaspeților), Glasgow Warriors 29 Dragons (adversari ai Timișoara Saracens în Challenge Cup) 13, Scarlets 54 Southern Kings, Zebre 8 Ospreys 22, Edinburgh 31 Benetton 30.

Connacht 3 Leinster 20Leinster (camponii Europei și ai Guinness Pro 14) s-au impus în deplasare în fața lui Connacht)

 

În clasament după cinci runde în grupa A pe primul loc se află Glasgow Warriors cu 20 de puncte, urmați de Ospreys cu 17 și Munster cu 15.

În grupa B lider este Leinster cu 20 de puncte, iar pe locurile 2 - 3 se află Scarlets și Ulster cu câte 15.

All Blacks din nou câștigători

Noua Zeelandă a câștigat al treilea titlu consecutiv în Rugby Championship învingând Argentina în deplasare cu 35 - 17, asigurându-și locul întâi chiar înaintea ultimei runde.

Noua Zeelandă câștigă Rugby ChampionshipAll Blacks au câștigat a treia oară consecutiv și a șasea oară în șapte ediții Rugby Championship (foto: AP)

 

All Blacks au prezentat o echipă din care lipseau câțiva titulari și au fost dominați lungi perioade de către Pumas, dar au dovedit o eficiență ce le este caracteristică, ei marcând cinci eseuri.

În al doilea meci Africa de Sud a învins Australia cu 23 - 12 și și-a asigurat locul al doilea în clasament.

Noua Zeelandă este virtual câștigătoare cu 21 de puncte din cinci meciuri, urmată de Africa de Sud cu 14, Argentina 8 și Australia 5. 

Sâmbăta viitoare are loc ultima rundă cu meciurile: Africa de Sud - Noua Zeelandă și Argentina - Australia.