Turul Franței: Dumoulin la contra-cronometru, Thomas are victoria

dumoulin.jpg

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin a câștigat etapa contra-cronometru cu tricoul curcubeu de campion mondial pe umeri
Image source: 
www.letour.fr

Ciclistul olandez Tom Dumoulin a câștigat etapa a 20-a, penultima, a Turului Franței, Saint-Pée-sur-Nivelle - Espelette, 31 km contra-cronometru individual. Britanicul Geraint Thomas deține tricoul galben de lider al calsamentului general fiind practic câștigător al cursei.

Fără surprize, campionul mondial al disciplinei a câștigat această etapă, chiar dacă doar cu o singură secundă avans față de coechipierul lui Thomas de la Team Sky, Chris Froome, cvadruplul câștigător al Marii Bucle în 2013, 2015, 2016 și 2017. 

Thomas s-a clasat al treilea la 14 secunde de Dumoulin, dar are în clasamentul general 1'51" avans față de olandez și practic nu mai poate pierde victoria finală, deoarece ultima etapă este tradițional o procesiune în care ierarhia finală nu este schimbată și care se termină pe "cel mai frumos bulevard din lume", Champs Elysees la Paris.

Froome a reușit însă prin performanța de la contra-cronometru să revină pe treapta a treia a podiumului, la 2'24" față de Thomas, depășindul pe slovenul Primoz Roglic care a sosit cu o întârziere de 1'12" față de Dumoulin și care acum ocupă locul al patrulea în clasamentul general, la 3'22".

Duminică are loc ultima etapă, Houilles - Paris Champs Elysees, 116 km, care se termină cu un circuit în centrul capitalei Franței, parcurs de opt ori și în care singura miză este victoria de etapă, care foarte probabil se va disputa la sprint, iar pentru Thomas singura grijă este să evite o căzătură.