Cupa Mondială din Rusia, cea mai bună din toate timpurile? Radu Naum: „O declaraţie pur politică”

cupa_mondiala_rusia_radu_naum.jpg

Şeful FIFA, Gianni Infantino şi preşedintele rus, Vladimir Putin (Foto: Alexey Nikolsky/SPUTNIK/AFP)
Şeful FIFA, Gianni Infantino şi preşedintele rus, Vladimir Putin (Foto: Alexey Nikolsky/SPUTNIK/AFP)

Declaraţia preşedintelui FIFA despre Campionatul Mondial de fotbal din Rusia este una pur politică. Iată ce crede jurnalistul Radu Naum, de la GSP.ro şi Digisport, după ce Gianni Infantino a afirmat că ediţia din acest an a fost cea mai bună din toate timpurile.

Radu Naum spune la RFI că e simplu să organizezi un asemenea turneu, atât timp cât îţi conduci ţara cu mână de fier: “Foarte multă lume îl laudă pe Putin şi laudă Rusia apropo de ceea ce a făcut, dar e foarte simplu să organizezi cu o mână de fier, când ştii ce ţi se poate întâmpla dacă ieşi din rând, când ai tot timpul răsuflarea grea a aparatului de stat deasupra ta”.

“Sigur că oamenii foarte mulţi de acolo au fost sinceri în momentul în care s-au bucurat, în momentul în care au pus umărul la acest campionat, pentru că şi ei au nevoie de recunoaştere. Ei trăiesc într-o lume închisă, pe care restul lumii o priveşte cu o oarecare ostilitate şi atunci ei au fost foarte fericiţi să se deschidă către lume. Trebuie să avem un pic de măsură în ceea ce spunem apropo de lucrul ăsta. Întotdeauna, FIFA va fi mai bucuroasă să organizeze cupe mondiale în asemenea locuri, decât în democraţii veritabile, unde evident că nu totul poate să fie controlat”, afirmă jurnalistul.

Radu Naum, despre CM de fotbal din Rusia