Turul Franței: Etapa a cincea, Peter Sagan obține a doua victorie

peter-sagan.jpg

Peter Sagan câștigă la sprint la Quimper
Peter Sagan - de două ori învingător, de două ori pe locul al doilea în cinci etape
Image source: 
AFP/Getty

Campionul mondial la ciclism pe șosea, slovacul Peter Sagan a obținut a doua victorie de etapă în Turul Franței 2018, câștigând sprintul final în etapa a cincea Lorient - Quimper (204,5 km). Belgianul Greg Van Avermaet păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general.

Pe un parcurs vălurit cu cinci ascensiuni de categoria a III-a și a IV-a sprinterii puri nu au rezistat și au fost distanțați până la final , unde Sagan, care este un cățărător mediu și un sprinter foarte bun, nu a avut nicio problemă să se impună în fața unui pluton de 38 de cicliști unde figurau toți favoriții.

Purtătorul tricoului verde al celui mai bun sprinter i-a depășit pe linia de sosire pe italianul Sonny Colbrelli și pe belgianul Philippe Gilbert, acesta din urmă beneficiind de o bonificație de 3 secnde care îl urcă pe locul al treilea în clasamentul general.

Van Avermaet, și el beneficiar al unei bonificații de 2 secunde la un sprint intermediar, rămâne pe primul loc, fiind urmat de coechipierul său de la BMC Racing, Teejay Vangarderen, la 2 secunde și de compatriotul său Gibert la 3 secunde.

Joi are loc o altă etapă vălurită, Brest - Mûr-de-Bretagne Guerlédan, 181 km, care se termină cu două ascensiuni ale Mur de Bretagne, lung de doi kilometri, cu gradient de aproape 7%. 

Este prima ocazie pentru favoriți să treacă la atac în final și să încerce să fure secunde prețioase și unde momente de neatenție sau de slăbiciune pot costa scump.

682

Facebook comments