Irlanda câștigă Turneul celor Șase Națiuni și urcă pe locul 2 în lume

conor_murray.jpg

Conor Murray
Conor Murray deschide un nou balon către liniil dinapoi pentru Irlanda
Image source: 
https://www.rugbypass.com

Irlanda este virtuală câștigătoare a Turneului celor Șase Națiuni la rugby după victoria cu 28 - 8 împotriva Scoției în runda a patra. Franța a învins Anglia cu 22 - 16, în timp ce Țara Galilor a trecut de Italia cu 38 - 14. 

Irlanda a obținut a treia victorie cu bonus în acest turneu și are opt puncte avans în calsament față de Țara Galilor, a doua clasată, făcând irelevant rezultatul meciului de sâmbătă împotriva Angliei de pe stadionul Twickenham din Londra pentru câștigarea trofeului, dar victoria le-ar aduce irlandezilor Marele Șlem.

Irlandezii, care au obținut a 11-a victorie consecutivă, au urcat pe locul al doilea în clasamentul World Rugby, după Noua Zeelandă, înlocuind Anglia care a pierdut la Paris al doilea meci consecutiv după cel împotriva Scoției. 

Este pentru prima oară de când Eddie Jones a preluat conducerea tehnică a echipei că englezii pierd meciuri consecutive, iar presa de la Londra a scos deja cuțitele pentru antrenorul australian.

Francezii în schimb sunt în evidentă revenire și au urcat pe locul al optulea în clasamentul World Rugby, de pe locul al 10-lea, care era poziția cea mai joasă ocupată vreodată de XV-le Cocoșului Galic.

Așa cum era de așteptat, Țara Galilor a învins Italia care se îndreaptă spre un alt campionat cu 0 puncte.

În clasament după patru runde conduce Irlanda cu 19 puncte, urmată de Țara Galilor cu 11, Anglia și Franța cu câte 10, Scoția cu 8 și Italia cu 0.

Sâmbătă 17 martie are loc runda a cincea, ultima, după următorul program:

Italia - Scoția (14:30, ora României)

Anglia - Irlanda (16:45)

Țara Galilor - Franța (19:00)