Monica Niculescu o elimină surprinzător pe Maria Şarapova de la Qatar Open

moni.jpg

Image source: 
Facebook

Monica Niculescu, locul 92 WTA, venită din calificări, a învins-o pe rusoaica Maria Şarapova, numărul 41 mondial şi beneficiară a unui wild-card, scor 4-6, 6-4, 6-3. Meciul a contat pentru primul tur al turneului Qatar Open, de la Doha.

Niculescu s-a impus după două ore şi 39 de minute de joc, în prima întâlnire avută cu Şarapova.

Maria Şarapova a arătat, luni, o formă departe de cea din perioada în care era în fruntea ierarhiei WTA. Fără energie, fără mobilitate şi fără forţă, cu un serviciu anemic, rusoaica a intrat în capcana jocului de uzură întinsă de sportiva română

Monica Niculescu (12-17 lovituri câştigătoare - erori) a jucat altceva faţă de evoluţia ei obişnuită. A fost mai agresivă, a lovit mai tare şi nu a abuzat de mingile slice.

În turul doi, Niculescu va juca în compania învingătoarei din meciul dintre Fatma Al Nabhani, din Oman, beneficiara unui wild card, şi slovaca Magdalena Rybarikova, favorită 14 şi locul 18 mondial.

Accederea în turul doi la Doha este recompensată cu 60 de puncte WTA şi 17.325 de dolari.

Tot luni, Mihaela Buzărnescu a acces în turul doi, unde va evolua cu letona Jelena Ostapenko.

Pe tabloul principal la Doha mai joacă alte trei românce: Simona Halep, numărul 2 mondial şi favorită 2, Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, şi Sorana Cîrstea, locul 36 WTA.