Rugby: campionii Franței învinși dramatic de liderii actuali

picamoles.jpg

Louis Picamoles
Louis Picamoles (în centrul imaginii) a marcat două eseuri pentru Montpellier
Image source: 
Icon Sport

Derby-ul campionatului Franței la rugby dintre campionii en-titre, Clermont Auvergne, și liderii actualei ediții, Montpellier Herault, s-a încehiat cu victoria oaspeților printr-un eseu transformat marcat în penultimul minut de joc.

Clermont conducea cu 29 - 23 când în minutul 79 uriașul fijian, aripa Nemani Nadolo a marcat un eseu care a adus scorul la 29 - 28. 

Mijlocașul la grămadă Ruan Pienaar a consumat întreg minutul la care are dreptul prin regulament și a transformat eseul aducând scorul la 29 - 30.

Gazdele au avut timp să reia jocul de la centru, dar au pierdut balonul imediat trimis în margine de oaspeți care au câștigat in extremis pe stadionul Marcel Michelin acolo de unde foarte puține echipe se întroc victorioase.

Omul meciului a fost numărul 8 de la Montpellier, Louis Picamoles marcator a două eseuri care îi dă astfel peste nas noului antrenor al echipei Franței, Jacques Brunel, care nu l-a selecționat în loc pentru Turneul celor Șase Națiuni care începe sâmbătă.

Picamoles pleacă victorios în fața fostei sale echipe de până în 2016, antrenată până în 2014 de actualul director tehnic de la Montpellier, Vern Cotter.

În celelalte meciuri favoriții au câștigat pe linie: La Rochelle 33 Brive 24, Castres (cu pilierul Tudor Stroe) 13 Racing 92 Paris 18, Toulon 36 Bordeaux Begles (cu pilierul moldovean Vadim Cobîlaș) 12, Stade Toulousain 37 Oyonnax (cu flankerul Valentin Ursache) 15, Lyon 71 Agen 17, Stade Francais Paris 5 Pau 40.

După 16 runde runde în clasament conduce Montpellier cu 51 de puncte, urmați de La Rochelle și Racing 92 50, Castres, Toulon și Toulouse câte 43. Clermont se află pe locul 10 cu 32, iar pe ultimele două locuri (retrogradante) se află Agen cu 23 și Oyonnax cu 14.

Promovarea tinerilor

Aviva Premiership (campionatul Angliei) și Guinness Pro 14 (liga-celto-italiano-sud-africană) sunt întrerupte și în locul lor s-au jucat meciurile din Cupa Anglo-Galeză, la care participă cele 12 echipe engleze și patru galeze.

Saracens 40 Dragons 21Saracens (în negru) au obținut o victorie detașată în fața lui Dragons

În runda a treia s-au înregistrat rezultatele:

Gloucester 43 Ospreys 20

Sale 20 Northampton 24

Harlequins 37 Scarlets 7

Saracens 40 Dragons 21

Leicester 24 Cardiff 12

London Irish 66 Wasps 7

Worcester 31 Exeter 21

Bath 21 Newcastle 8

La sfârșitul săptămânii următoare va avea loc ultima rundă a reundelor preliminare din această competiție care este un prilej excelent de testare a tinerelor talente. Din fiecare grupă de patru se califică pentru semifinale echipa clasată pe primul loc.

În preliminariile Cupei Mondiale din Japonia 2019 Uruguay a învins Canada la Vancouver cu 38 - 29 și este mare favorită înainta returului de sâmbătă de la Montevideo. 

Echipa câștigătoare se califică pentru grupa D alături de Australia, Țara Galilor, Georgia șii Fiji, iar învinsa merge mai departe în recalificările intercontinentale.